AcasăACTUALScandal în Olt: Prefectul anchetat pentru abuz de funcție cu mașina instituției...

Scandal în Olt: Prefectul anchetat pentru abuz de funcție cu mașina instituției în campanie electorală

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prefectul de Olt a fost anchetat de Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru că a utilizat autoturismul instituţiei, în scop personal.

Informaţia a fost confirmată oficial de structura de control.

„Referitor la petiţia dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remisă Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), unde a fost înregistrată cu nr. 2105606 din 08.03.2024, vă adresăm mulţumiri pentru aspectele semnalate şi vă comunicăm că acestea au făcut obiectul verificărilor efectuate în strictă conformitate cu atribuţiile şi competenţele instituţiei noastre”, se arată într-un răspuns oficial remis de DGPI.

În ceea ce priveşte o eventuală sancţiune aplicată prefectului de Olt, instituţia din subordinea MAI precizează că „datele prividn activităţile specifice nu pot face obiectul informării publice, fiind exceptate de la liberul acces al cetăţenilor, potrivit prevederilor art. 12 alin (1) din Legea nr. 544/2001”.

Maşina Prefecturii, folosită în scop electoral

Reamintim că, după ce a folosit maşina Instituţiei Prefectului pentru a hărţui familia primarului Slatinei, prefectul a mers cu autoturismul MAI la întâlniri electorale.

În presa locală au apărut imagini cu reprezentantul Guvernului în teritoriu la o astfel de întâlnire desfăşurată în Slatina, pe strada Nicolae Bălcescu.

Prefectul a recunoscut în cadrul unei conferinţe de presă, că a folosit autoturismul instituţiei pentru a hărţui familia primarului Emil Moţ, confirmând acuzaţiile edilului care a prezentat şi dovezi video. Pentru folosirea resurselor publice în interese personal, un fost primar al municipiului Iaşi a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Întrebat ce căuta în timpul programului de lucru şi cu autoturismul Instituţiei Prefectului pe un câmp din Slatina, el a declarat: „Am fost în calitate de prefect!”.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri