AcasăACTUALScandal între ministrul Sănătății și medici din cauza pacientului „sub acoperire”

Scandal între ministrul Sănătății și medici din cauza pacientului „sub acoperire”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Este scandal uriaș între Ministerul Sănătății și medici după declanșarea operațiunii ,,pacient sub acoperire”, inițiată de Sorina Pintea. Personalul medical a făcut o petiție și spune că această metodă prin care se dorește sistarea mitei din spitale este ilegală. Ministrul Sănătăţii susține, însă, că măsura face parte din strategia anticorupție și nu vrea să renunțe la ea. În tot acest scandal, bolnavii se află la mijloc.

Metoda propusă de Sorina Pintea este criticat chiar şi de Asociaţia pentru protecţia pacienţilor, care spun că prin această strategie este pus în pericola actul medical, iar pacienţii sunt priviţi cu suspiciune de medici. Asociaţia va trimite în spitale formulare pe care pacientul îl semnează şi astfel garanează că nu este „sub acoperire”.

„Nu acela va fi rolul pacientului, de a da mita, de a provoca medicul la comiterea unei infracţiuni oferind vreo mită. (…) Acel pacient acoperit va constata nereguli şi va raporta conducerii spitalului. Dacă însă îl va provoca pe medic la luare de mită, atunci fapta e deplorabilă. (…) Este o nemulţumire a corpului profesional care se vede în felul acesta mânjită de neîncrederea pe care ar putea să-l aibă întreaga societate faţă de astfel de situaţii. Dar, într-adevăr, noi suntem primii care recunoaştem că printre noi mai există medici care condiţionează actul medical”, a declarat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

realitatea.net

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri