AcasăACTUALSculptori din țară și de peste hotare, la Craiova, pentru Simpozionul Internațional...

Sculptori din țară și de peste hotare, la Craiova, pentru Simpozionul Internațional „Drumuri Brâncușiene”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Sculptori din țară și de peste hotare vor participa, anul acesta, la cea de-a VII-a  ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” ce se va desfășura în luna august. 

Evenimentul are ca temă „Sportul, expresivitatea mișcării” şi se bucură de participarea a cinci sculptori din patru ţări: EMILIAN POPESCU din România, cu lucrarea „Flacăra eternă”, PETRE VIRGILIU MOGOȘANU din România, cu lucrarea „Volumes and Trajectories”, MARINO DI PROSPERO din Italia, cu lucrarea „Spatial Contortion”, FERHAT OZGUN GOREL, reprezentând atât Turcia cât și Georgia, cu lucrarea „The Shadow Player” și  MILTON GRAVIDIA, din Ecuador cu lucrarea „Organic Geometry”.

Participanții au fost selectați de un juriu format din specialiști în domeniu și directori ai unor instituții de cultură locale.

„Artiștii vor putea fi urmăriți de public lucrând pe esplanada Centrului Multifuncțional Craiova, iar operele realizate vor îmbogăţi patrimoniului monumental al municipiului. Anul acesta ne dorim să realizăm un ansamblu sculptural care va fi amplasat, cu acordul autorității, în proximitatea Sălii Polivalente a Municipiului Craiova și a Stadionului „Ion Oblemenco”. Deschiderea Simpozionului va avea loc în data de 01 august, începând cu orele 11.00, la Centrul Multifuncțional Craiova, unde publicul craiovean este invitat să ni se alăture”, au transmis organizatorii.

Sursa foto: Radio Oltenia.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri