AcasăACTUALSe întâmplă în Olt | Localnicii unei comune, terorizaţi de un taur...

Se întâmplă în Olt | Localnicii unei comune, terorizaţi de un taur agresiv, un bărbat fiind atacat şi spitalizat în stare gravă

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Topana, a ajuns în stare gravă la spital după ce, miercuri seara, a fost atacat de un taur agresiv lăsat liber pe uliţele localităţii. Potrivit localnicilor, animalul terorizează comunitatea de mai multe luni, proprietarul refuză să-l ţină închis, iar poliţia şi primăria spun că nu pot să intervină.

Localnicii spun că proprietarul animalului refuză să îl închidă, iar taurul a distrus mai multe culturi agricole şi prin agresivitatea pe care o manifestă este un pericol pentru bătrâni sau copii. Taurul are o greutate de aproximativ 700 de kilograme.

„Vecina, săraca, a chemat şi primăria pentru i-a distrus porumbii. A venit şi poliţia, s-a sunat la 112, dar nimic. Alţi vecini au ajuns la disperare. Pe proprietar nu-l interesează, nici nu-l leagă nici nu-l ia. A terorizat toată comuna Topana: o ia prin livezi, prin grădinile oamenilor. Sunt trei luni de când îl ţine liber. Am o nepoată de cinci ani pe care o s-o aducă în vacanţă, sunt şi oameni bătrâni. Animalul are în jur de 700 de kilograme şi ne e frică efectiv”, mărturiseşte o femeie din Topana.

Nici autorităţile n-au putut să-l facă pe bărbat să ia nişte măsuri de siguranţă privind acest taur, în ciuda amenzilor aplicate de poliţişti.

„De fiecare dată când politiştii au fost sesizaţi cu privire la respectivul animal, aspectele sesizate au fost verificate, iar acolo unde acestea s-au confirmat proprietarul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61 din 1991”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Miercuri seara, un bărbat în vârstă de 68 de ani a fost atacat de bovină. Bătrânul a ajuns în stare gravă la spital cu multiple fracturi, printre care una de mandibulă.

„Pacientul, în vârstă de 68 de ani, a fost policontuzionat, prezentând fractură de madibulă, mai multe facturi costale, fracturi de coloană vertebrală L2 şi L4, plagă contuzionată la membrul superior drept. Nu s-a intervenit chirurgical, dar este sub supraveghere pe Secţia Chirurgie Generală”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Radu Ene.

Primarul comunei Topana, Gheorghe Barbu, a mărturisit că se află într-o situaţie din care nu ştie cum să iasă. El a explicat că proprietarul bovinei nu acceptă să-l închidă, autorităţile din domeniu nu pot să ia măsuri, iar vineri va merge la Prefectura Olt pentru a cere îndrumare de la prefectul Silviu Neacşu.

„Bineînţeles că s-au plâns oamenii pentru că le-a distrus culturile, că-i aleargă, dar până ieri nu s-a întâmplat niciun incident. Doar ieri a fost rănit un bărbat. I-am spus de nenumărate ori, i-am pus în vedere, poliţia i-a dat amendă de trei ori, dar n-ai cu cine să vorbeşti. Omul ăsta e mai rău decât animalul. Taurul este neînregistrat, necrotaliat, este liber şi nu poate nimeni să pună mâna pe el. Am fost şi astăzi n-am avut ce să-i facem. Nu găsim metode: am sunat la DSV şi au spus că ei nu se bagă, la ISU nu există competenţe. Nimeni nu face nimic. N-am decât mâine să mergem la domnul prefect să ne îndrume. Trebuie făcut ceva pentru că practic avem de a face cu un animal sălbatic”, spune primarul.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri