AcasăADMINISTRAŢIESe lucrează în plin pentru reabilitarea străzii Oituz din Slatina. Primar: undeva...

Se lucrează în plin pentru reabilitarea străzii Oituz din Slatina. Primar: undeva la toamnă, se va finaliza (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

A început reabilitarea străzii Oituz din Slatina, lucrare de anvergură fără precedent în ultimii peste 30 de ani, iar investiţia va fi finalizată în această toamnă, potrivit primarului Emil Moţ.

Primarul Emil Moţ a declarat că lansarea investiţiei a fost amânată, până la deschiderea Drumului Expres Craiova-Piteşti, astfel încât traficul greu să nu fie deviat pe vreo altă arteră din municipiu.

„Strada Oituz face parte dintr-un proiect foarte mare, care a vizat reabilitarea bulevardului Constantin Brâncoveanu, intrarea dinspre Craiova, şi strada Piteşti. Am aşteptat ca să existe varianta cu Drumul Expres, să fie deschis tronsonul de la Slatina pentru ca toate TIR-urile, tot traficul greu, să fie deviat pe drumul expres şi să nu avem probleme, să treaccă prin Slatina şi să ne strice alte străzi. Se lucrează pe Oituz şi probabil că, undeva la toamnă, constructorul şi-a asumat că va finalizat lucrarea. Vom avea reabilitat tot ce înseamnă intrarea dinspre Piteşti, strada Oituz şi ieşirea spre Craiova”, a declarat Emil Moţ.

Din 7 februarie, circulația rutieră este închisă pe tronsonul cuprins între strada Pitești ( Han Cireașov) și strada Carol I ( ACA), traficul rutier fiind deviat pe strada Grigore Alexandrescu.

Lucrările de reabilitare vor fi executate în scopul compensării totale a uzurii fizice şi morale, în vederea ridicării caracteristicilor tehnice ale străzii şi părților anexe (siguranța circulației, scurgerea apelor, etc.), la nivelul impus de categoria din care face parte, ținând seama atât de condițiile prezente, cât şi de cele de perspectivă.

Proiectul prevede refacerea întregului sistem rutier, amenajarea acceselor la proprietăţile riverane aflate pe traseul străzii, amenajarea trotuarelor, montarea sistemelor pentru preluarea apelor pluviale, refacerea semnalizării rutiere şi amenajarea intersecţiilor.

„Pe Oituz se va decoperta 40 de centimetri, cu balastare, compactare, trei straturi de asfalt, asfalt pentru trafic greu. Va fi o lucrare frumoasă, de care la final vom beneficia cu toţii”, a declarat Emil Moţ.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri