AcasăACTUALSe vinde casa din Târgu Jiu de unde Tudor Vladimirescu le-a vorbit...

Se vinde casa din Târgu Jiu de unde Tudor Vladimirescu le-a vorbit pandurilor, înainte de a pleca spre Padeş

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Din balconul acestei case, Tudor Vladimirescu le-ar fi vorbit pandurilor săi înainte de a porni spre Padeș, locul în care a fost citită celebra Proclamație.

Casa „Vasile Moangă”, un monument istoric situat în centrul orașului Târgu Jiu, se vinde cu două milioane de euro. Aici a fost găzduit Tudor Vladimirescu, Domnitorul Țării Românești, când a fost urmărit de turci.

Monumentul istoric a fost edificat în anul 1772 și i-a aparținut lui Vasile Moangă, un boier renumit la acea vreme, care avea rolul unui prefect din prezent. Acesta era prieten cu Tudor Vladimirescu – conducătorul Revoluției de la 1821.

CITEŞTE ŞI: DOLJ: Trafic restricționat complet pe podul de la Bucovăț, trei zile pe săptămână până în noiembrie

Casa a fost restaurată integral în ultimii an. Restaurarea a fost realizată de specialiști în domeniu care au păstrat elementele arhitecturale specifice secolelor XVIII – XIX, conform planului și schițelor care datează de sute de ani.

Construită pe un teren de 558 mp și cu o suprafață utilă totală de 647 mp, casa este împărțită pe trei etaje și are în total 19 camere și 8 băi.

Structura de rezistență este realizată din cărămidă, finisajele stilului neoromânesc sunt cu mozaic autentic, parchet și gresie, iar confortul termic este oferit astăzi prin centrală termică și sistem de încălzire prin pardoseală.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri