Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice din 2020, este cunoscut ca un apropiat al PNL, lucrând întreaga sa carieră în instituții de stat.
Daniel Baciu a fost uns, în anul 2020, în funcția de președinte cu rang de secretar de stat al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) de către ministrul muncii de atunci, Violeta Alexandru, în timpul Guvernului Orban.
-articolul continuă după recomandare-
Cunoscut ca un apropiat al PNL, Baciu a lucrat toată viața la stat. El are 51 de ani, iar CV-ul său începe în anul 1997, când a lucrat ca inspector la Direcţia Generală de Muncă şi Protecţie Socială Dolj. Apoi a fost angajat pe funcția de consilier superior și director executiv la Casa Județeană de Pensii Dolj, și a fost chiar și preşedinte al Sindicatului Liber al Casei Judeţene de Pensii Dolj. După ce a fost adus la București ca să gestioneze pensiile românilor, Daniel Baciu a devenit și membru în Consiliul de Administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli – I.N.C.A.S. București ca reprezentat al Ministerului Muncii.
Soția sa a lucrat pe funcția de consilier superior la Agenția Națională de Achiziții Publice Dolj și șef serviciu la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova. Apoi, din 2020, și-a urmat soțul la București unde s-a angajat la ANAF și la Curtea de Conturi. În 2020, înainte să ajungă în Capitală, Baciu deținea conform declarației de avere, împreună cu soția, un teren intravilan, un apartament, o casă de locuit și un spațiu comercial, toate în Craiova, o mașină Toyota din 2006 și avea prin conturi vreo 130.000 de lei.
Pe atunci Baciu câștiga puțin peste 65.000 de lei pe an, iar soția sa – aproape 70.000 de lei.
continuarea, în Libertatea