AcasăACTUALSfârşit GROAZNIC pentru un bărân de 85 de ani din Olt, ucis...

Sfârşit GROAZNIC pentru un bărân de 85 de ani din Olt, ucis în propria locuinţă. Instanţa a stabilit pedepsa pentru criminali

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Un bărbat din judeţul Olt, care a ucis un bătrân în vârstă de 85 de ani pentru că nu mai voia să-i lase moştenire o casă, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. Complicele său, un adolescent, a fost condamnat la opt ani de internare într-un centru de detenţie pentru minori.

Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 14 aprilie 2021, în satul Dobriceni, comuna Iancu Jianu, iar Tribunalul Olt a dispus recent prima sentinţă în acest dosar.

CITEŞTE ŞI: Restricții de circulație pe DN7 între Pitești și Râmnicu Vâlcea

Bărbatul, I.D., şi complicele său, C.A., au intrat în casă peste bătrân, hotărâţi să-l pedepsească pentru că se răzgândise privind cine îi va moşteni averea. Victima era tatăl vitreg al lui I.D..

Cei doi veniseră la locuinţa victmei cu un sac menajer şi cu un spray iritant lacrimogen.  Mai întâi au pulverizat cu spray-ul în dreptul victimei care dormea pe un pat.

Potrivit dosarului, C.A., la solicitarea celuilalt inculpat, l-a imobilizat pe bătrân ţinându-l de braţe, în timp ce I.D. i-a obturat căile respiratorii, înfăşurându-i pe cap un sac menajer pe care l-a strâns în jurul gâtului şi i-a astupat cu palma poziționată peste sacul menajer, nasul şi gura, până când au constatat că victima nu a mai mişcat.

În instanţă, cei doi şi-au recunoscut faptele.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis condamnarea lui I.D. la 24 de ani de închisoare, în timp ce C.A. a fost condamnat la internarea într-un centru de detenţie pentru minori, pe o perioadă de opt ani.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată, în termen de 10 zile de la comunicare.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri