AcasăACTUALSicriul criminalului Lepa, refuzat spre a fi depus la capelă

Sicriul criminalului Lepa, refuzat spre a fi depus la capelă

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Marcel Ionel Lepa, care s-a sinucis în penitenciarul din Timişoara, va fi înmormântat, joi, în cimitirul de pe strada Huzeruşului din Lugoj. Sicriul cu rămăşiţele pământeşti nu a putut depus în capela cimitrului.

Trupul lui Marcel Ionel Lepa, lugojeanul care a împuşcat mortal un poliţist din Recaş, iar apoi s-a sinucis în penitenciarul din Timişoara, a fost preluat de familie, pentru înmormântare.

Oamenii au dorit să depună sicriul la capela cimitirului de pe strada Huzerişulşui din Lugoj, însă reprezentanţii bisericii nu le-a permis acest lucru. Se pare că au primit indicaţii în acest sens chiar de la Mitropolia Banatului.

Familia lui Lepa a fost nevoită să depună sicriul la o altă capelă, aflată în cimitirul de pe strada Făgetului, urmând ca joi, să fie din nou transportat la cimitirul de pe Huzerişului, pentru înhumare.

Pentru că şi-a pus capăt zilelor, Ioan Lepa nu va avea parte de o slujbă de înmormântare normală. Va fi o slujbă scurtă, în afara lăcaşului de cult.

“Va fi înmormântat cu un serviciu religios redus, aşa cum prevăd hotărârile sinodale în cazul sinucigaşilor. Nu va fi dus la biserică. De la capela de la cimitirul de pe Făgetului va fi dus la cimitirul de pe Hezerişului, unde familia are locuri de veci. Acolo se va face un mic serviciu religios, după care urmează înhumarea”, a declarat Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Apropiaţii lui Marcel Ionel Lepa au povestit că preotul care are în grijă capela de la cimitirul de pe Hezerişului ar fi acceptat ca sicriul să fie depus într-o magazie de lângă capelă, fapt ce i-a revoltat pe cei din familia decedatului, scrie Lugojeanul.ro.

Marcel Ionel Lepa a împuşcat mortal un poliţist la Izvin, încercând să scape de un control în urma căruia ştia că va fi reţinut. După mai bine de două zile de căutări la care au participat peste 400 de poliţişti, Lepa a fost găsit ascuns într-o casă din Remetea Mare. După ce a fost operat la Spitalul Municipal, Lepa a fost introdus în arest la Penitenciarul “Popa Şapcă” din Timişoara. Bărbatul de 47 de ani a fost găsit, luni dimineaţa, spânzurat în baia camerei în care era încarcerat.

adevărul.ro

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri