AcasăPOLITICĂSiminica Mirea (PSD Olt): Tradițiile noastre sunt un tezaur neprețuit, pe care...

Siminica Mirea (PSD Olt): Tradițiile noastre sunt un tezaur neprețuit, pe care avem datoria să-l păstrăm și să-l transmitem generațiilor viitoare

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Senatorul PSD Olt Siminica Mirea a transmis un mesaj după participarea la două sărbători de tradiţie din Judeţ: Sărbătoarea iei de la Cezieni şi Festivalul Călușului Oltenesc de la Scornicești.

Parlamentarul i-a felicitat pe primari pentru organizare şi Consiliul Judeţean Olt pentru susţinere.

„Am participat la două evenimente deosebite care celebrează tradiția, portul popular și identitatea noastră națională: Sărbătoarea iei din Cezieni, ajunsă la ediția a 40-a, și Festivalul Călușului Oltenesc din Scornicești, ediția a 4-a.

Aceste evenimente au fost o adevărată incursiune în bogăția culturii românești. Ia, simbol al tradiției și identității noastre, a fost expusă în toată splendoarea sa, fiecare cusătură și model amintind de măiestria și talentul înaintașilor noștri. Dansul Călușului, parte a patrimoniului UNESCO, ne-a fermecat prin energia și complexitatea sa, evocând spiritul străvechi și puterea obiceiurilor noastre.

Am avut alături vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, colegele din Organizația județeană de Femei Social Democrate și am purtat cu mândrie ia românească, reafirmându-ne atașamentul față de valorile noastre culturale.

Tradițiile noastre sunt un tezaur neprețuit, pe care avem datoria să-l păstrăm și să-l transmitem generațiilor viitoare.

Felicitări domnilor primari Daniel Tudor (Scornicești) și Dănuț Gușatu (Cezieni) pentru efortul depus în menținerea vie a acestor tradiții și pentru că ne oferă oportunitatea de a ne reconecta cu rădăcinile noastre culturale!”, a declarat ea.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri