AcasăACTUALSindicaliştii din Poliţie acuză că s-a pus presiune pe poliţişti să facă...

Sindicaliştii din Poliţie acuză că s-a pus presiune pe poliţişti să facă orice pentru a bloca fermierii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

S-a pus presiune pe poliţişti să facă orice pentru a bloca fermierii, acuză Sindicatul Europol pe şefii din Poliţia Română. Mai exact, Europol susţine că poliţiştilor li s-a cerut să blocheze înaintarea tractoarelor şi camioanelor.

„Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii şi transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice, să îi oprim ca nu cumva să ajungă în faţa Guvernului, să-şi exercite dreptul de a manifesta. Le cerem poliţiştilor/jandarmilor să refuze dispoziţiile/ordinele ilegale şi să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică şi guvernanţii de contactul cu realitatea din ţară”, a precizat Europol într-o postare pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Fermierii din Olt se alătură protestului naţional. Trafic îngreunat pe o stradă din Slatina

De asemenea, Europol le-a cerut cetăţenilor să nu îi considere vinovaţi pe poliţişti pentru măsurile pe care le iau împotriva lor, precizând că de vină sunt „şefii lor care îi obligă la aceste gesturi”.

Totodată, Europol atenţionează că prin acţiunile “dispuse de ministrul Predoiu şi secretarul de stat Despescu sunt create premisele unui nou 10 august”.

S-a pus presiune pe poliţişti să facă orice pentru a bloca fermierii. Mesajul Europol
Zilele acestea am ajuns din nou într-una dintre cele mai penibile situaţii ca instituţie. Coaliţiei de guvernământ îi este frică de democraţie şi foloseşte poliţiştii şi jandarmii să intimideze cetăţenii. În cazul de faţă fermierii şi transportatorii. Sunt momente care ne aduc aminte de pandemie, cu ordonanţele militare ILEGALE şi cu armata scoasă pe străzi, tot la intimidare.

Din păcate, după acţiunile dispuse de ministrul Predoiu şi secretarul de stat Despescu, sunt create premisele unui nou „10 august”.

Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii şi transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice, să îi oprim ca nu cumva să ajungă în faţa Guvernului, să-şi exercite dreptul de a manifesta, prevăzut de art. 39 din Constituţie. De ce facem referire tocmai la Constituţie? Pentru că poliţiştii şi jandarmii, la începutul carierei, JURĂ să apere Constituţia, chiar cu preţul vieţii!

S-a pus presiune pe poliţişti să facă orice pentru a bloca fermierii pe drumurile publice.

Şi când spunem ORICE, ne referim inclusiv la situaţiile în care le-au cerut să plaseze autospecialele perpendicular pe sensurile de deplasare de pe drumul public pentru ca protestatarii să nu poată să înainteze.

Li s-a cerut poliţiştilor să culeagă informaţii din orice sursă ca mai apoi să folosească orice canale pentru a-i bloca.

Evident, toate aceste demersuri sub “îndrumările” ameninţătoare ale unor şefi, slugi ale oamenilor politici, de regulă „împuterniciţi” sau „desemnaţi” care nu cârâie în faţa ordinelor venite din partea celor care ocupă funcţii politice, respectiv Predoiu, secretarul de stat Despescu sau şeful Poliţiei Române, care ocupă tot o funcţie politică, fiind numit de ministrul de interne în funcţie.

În cele două imagini aveţi dovada celor afirmate mai sus. În prima poză avem extras dintr-o procedură a poliţiei rutiere unde se stipulează INTERDICŢIA de a bloca drumul public cu autospeciala de poliţie.

În a doua poză sunt îndemnurile adj insp şef de la IPJ CS, cel care în trecut ameninţa poliţiştii care şi-au permis să îi sancţioneze pe cei care transportau lemne ilegal, însă, de această dată le cere subalternilor săi să culeagă informaţii, să îi urmărească şi să îi blocheze pe cei care vor să manifeste paşnic. Totul în numele partidului!

Ce recomandă Europol

Le cerem poliţiştilor/jandarmilor să refuze dispoziţiile/ordinele ilegale şi să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică şi guvernanţii de contactul cu realitatea din ţară.

Nu vă sacrificaţi pentru guvernanţii care nu au dat doi bani pe drepturile voastre, chiar de curând, când s-a pus problema aplicării legii salarizării.

Pentru cetăţenii care critică şi condamnă poliţiştii pe care îi văd în stradă, să ştiţi că nu sunt ei de vină, ci şefii lor care îi obligă la aceste gesturi. Iar celor care ne conduc le spunem JOS LABELE de pe structurile MAI. Poliţia şi Jandarmeria sunt în slujba cetăţenilor, nu a celor care azi ocupă vremelnic funcţii politice de conducere în instituţiile statului!, a scris Europol.

sursa: PRESShub.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri