AcasăEDUCAŢIESlatina găzduieşte Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

Slatina găzduieşte Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Municipiul Slatina se pregătește să devină gazda unei competiții de prestigiu în educație: Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu.

La finalul săptămânii, peste 300 de elevi din toate județele țării, împreună cu aproximativ 46 de profesori însoțitori, părinți și organizatori, vor participa la acest eveniment de anvergură.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc joi, 18 aprilie, la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.

În urma experienței pozitive a anului 2023, când Slatina a găzduit Olimpiada Națională „Științele Pământului”, orașul este acum pregătit să primească o nouă competiție majoră.

Probele olimpiadei, atât cea scrisă, cât și cea orală, vor avea loc la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”.

Pe lângă provocările academice, elevii și participanții vor avea ocazia să descopere bogăția culturală a Slatinei și a municipiului Caracal. Organizatorii au pregătit un program turistic interesant, care include vizite la mai multe obiective culturale și istorice din zonă.

„Vor fi foarte multe activităţi care se vor desfăşura în cadrul acestei Olimpiade. Vor participa 300 de elevi din întreaga ţară, însoţiţi de 46 de cadre didactice. Se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina, care îi aşteaptă cu uşile deschise. Sunt două probe: proba scrisă, pe data de 19 aprilie, şi proba orală pe data de 20 aprilie. Bineînţeles că vor fi activităţi extraşcolare la care vor participa copiii, imediat după proba scrisă, cu vizite la diverse obiective. Le-am pregătit şi o surpriză, oferindu-le un spectacol de teatru, la Teatrul Naţional din Caracal”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri