AcasăACTUALSlătinenii s-au strâns la statuia din Slatina a domnitorului Cuza pentru a...

Slătinenii s-au strâns la statuia din Slatina a domnitorului Cuza pentru a marca Mica Unire (FOTO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Unirea Principatelor Române sau Mica Unire a fost marcată, miercuri, pe platoul din faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina.

Printre cei prezenţi la ceremonial s-au numărat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ, dar şi mai mulţi senatori şi deputaţi.

Evenimentul a debutat cu o slujbă susţinută de preoţii Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, urmată de discursuri ale oficialităţilor.

A urmat depunerea de coroane cu flori, la statuia domnitorului A.I. Cuza.

Ceremonialul s-a încheiat cu o defilare a Gărzii de Onoare.

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ziua de 24 ianuarie 1859, ziua alegerii lui Alexandru Ioan Cuza la Bucureşti ca domnitor al Ţării Româneşti, după ce la 5 ianuarie fusese ales la Iaşi domnitor al Moldovei, este ziua în care s-au împlinit aspiraţiile naţionale ale revoluţionarilor de la 1848, care înscriseseră în programele lor idealul unirii Principatelor drept ”cheia de boltă fără de care s-ar prăbuşi întreg idealul naţional”.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri