AcasăACTUALSlujbă religioasă ținută de ChatGPT. Ce le-a cerut inteligența artificială credincioșilor

Slujbă religioasă ținută de ChatGPT. Ce le-a cerut inteligența artificială credincioșilor

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Sute de credincioşi au participat la o predică, susținută de inteligența artificială. Aceasta care le-a spus să nu se teamă de moarte.

Chatbot-ul ChatGPT le-a cerut credincioșilor din biserica Sf. Paul din orașul bavarez Fuerth să-L laude pe Domnul. Personificat de un avatar al unui bărbat de culoare, cu barbă, pe un ecran uriaș deasupra altarului, a început să predice celor peste trei sute de oameni care se prezentaseră vineri dimineața la o slujbă experimentală a bisericii luterane, aproape în întregime generată de AI.

„Dragi prieteni, este o onoare pentru mine să stau aici și să vă predic, ca fiind prima inteligență artificială la convenția protestanților din acest an, din Germania”, a spus avatarul cu o față inexpresivă și o voce monotonă.

Slujba de 40 de minute — inclusiv predica, rugăciunile și muzica — a fost creată de ChatGPT și Jonas Simmerlein, un teolog și filosof de la Universitatea din Viena.

„Am conceput acest serviciu, pentru că aș spune că aproximativ 98% provine de la mașinărie”, a declarat cercetătorul în vârstă de 29 de ani pentru Associated Press.

ChatGPT a ținut o slujbă cu patru avatare

Întregul serviciu a fost „condus” de patru avatare diferite pe ecran, două tinere și doi tineri.

Uneori, avatarul generat de inteligența artificială a stârnit râsete, ca atunci când folosea banalități și le-a spus credincioșilor cu o expresie ascuțită că, pentru a „ne păstra credința, trebuie să ne rugăm și să mergem la biserică în mod regulat”.

Unii oameni au filmat cu entuziasm evenimentul cu telefoanele mobile. Alții au privit mai critic și au refuzat să vorbească cu voce tare în timpul Rugăciunii Domnului.

Heiderose Schmidt, de 54 de ani, lucrează în IT şi a fost entuziasmată și curioasă când a început slujba. Ulterior aceasta i s-a părut din ce în ce mai dezamăgitoare.

„Nu exista inimă și suflet”, a spus ea. „Avatarurile nu prezentau deloc emoții, nu aveau limbajul corpului și vorbeau repede și monoton. Mi-a fost foarte greu să mă concentrez asupra a ceea ce spuneau”, a mai spus aceasta, conform Playtech.

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate. News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul. News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri