AcasăACTUALStadiul şantierelor CAO din Slatina: Se lucrează la staţiile de tratare a...

Stadiul şantierelor CAO din Slatina: Se lucrează la staţiile de tratare a apei şi pe 100 de străzi din oraş

spot_img
spot_img
- Advertisement -

La Stațiile de Tratare Apă „Salcia” și „Nicolae Bălcescu”, investiţii realizate cu fonduri europene, se lucrează din plin, chiar și în această perioadă, anunţă reprezentanţii CAO.

Investiția Companiei de Apă Olt „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre de potabilitate a apei”, din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020″, a fost finalizată 40%.

CITEŞTE ŞI: Nu putem prezice cutremurele. Cum ne-ar putea ajuta știința să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat în Turcia și Siria

75% din lucrările civile au fost finalizate. Luna viitoare, vor începe și lucrările mecanice, electrice și echipamente, care reprezintă 60% din investiție.

„Acum, în cele două stații de tratare apă, se lucrează la construirea căminelor de vane, a camerelor de încărcare și monitorizare, clădirilor de tratare, căminelor debitmetru, iar bazinele de retenție sunt aproape de finalizare”, se arată într-un comunicat remis de CAO.

Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, va investi Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina, prin reabilitarea și modernizarea Stațiilor de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia”.

Cele doua stații de tratare vor fi extinse și reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.

Investiția Companiei de Apă Olt în cele două stații de tratare a apei din municipiul Slatina va rezolva cea mai mare problemă legată de calitatea apei – turbiditatea.

Apă extrasă va trece printr-un întreg proces de potabilizare, în stațiile de tratare, adevărate uzine care vor aduce la robinetele slătinenilor apă mult mai bună.

În paralel, în municipiul Slatina, Compania de Apă  Olt desfășoară și o amplă investiție, tot în cadrul aceluiași proiect cu finanțare europeană, pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.

Intervenţii pe 100 de străzi

Se vor face intervenții pe 100 de străzi, însemnând reabilitarea rețelelor de apă pe 26 km, extinderea rețelelor de apă pe 10,10 km, reabilitarea rețelei de aducțiune pe 30,2 km și extindere rețelelor de canalizare pe 23,68 km.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri