AcasăRECOMANDATEStatul îndelungat în șezut duce la deces prematur

Statul îndelungat în șezut duce la deces prematur

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Perioadele lungi de stat în șezut sunt legate de decesele premature, potrivit oamenilor de știință. Petrecerea a 12 ore pe zi în poziție șezândă crește riscul de deces prematur cu 38%, după cum relatează BMJ Journals, citat de publicaţia ucraineană Zaborona.

Edward Sagelv, cercetător la Universitatea Arctic din Norvegia, explică faptul că statul în șezut afectează în mod negativ inima și împiedică capacitatea organismului de a arde energia în mod eficient. Această inactivitate are un impact asupra procesării zahărului, asupra hormonilor legați de sănătatea oaselor și poate duce la probleme neurologice, inclusiv la scăderea fluxului sanguin către creier și la creșterea inflamației.

„Statul în șezut are un efect negativ asupra inimii noastre, iar activitatea are un efect pozitiv. Cu cât inima ta bate mai tare, cu atât sănătatea ei este mai bună și ea însăși este mai puternică… Ficatul și sistemele energetice din mușchi încetinesc, iar noi nu putem arde toată energia din alimentele pe care le consumăm. Prin urmare, organismul arde energia într-un mod deficitar”, spune expertul.

Oamenii de știință nu au stabilit o limită zilnică specifică pentru a sta în șezut fără riscuri pentru sănătate, dar este recomandabil să vă mișcați cât mai mult posibil. Efectuarea de exerciții fizice, chiar și de scurtă durată, poate avea efecte pozitive asupra sănătății inimii și poate contribui la contracararea consecințelor șederii prelungite.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri