AcasăACTUALSTUDIU | TikTok bombardează adolescenții cu sinuciderea, autovătămarea și tulburările de alimentație

STUDIU | TikTok bombardează adolescenții cu sinuciderea, autovătămarea și tulburările de alimentație

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Potrivit unui studiu recent, un copil de 13 ani primește conținut despre sinucidere la fiecare 2,6 minute, despre sănătate mintală la fiecare 39 de secunde și despre tulburări de alimentație la fiecare 8 minute. 

Fiind în prezent cea mai populară platformă de socializare în rândul tinerilor, după YouTube, punerea necontrolată a unor astfel de videoclipuri în prim-planul utilizatorilor poate cauza probleme serioase.

CITEŞTE ŞI: Petre Daea, la Bruxelles: „Nu putem accepta interzicerea transportului pe durată lungă a animalelor”

The Center for Countering Digital Hate (Centrul de combatere a urii digitale – CCDH) a efectuat un experiment pe TikTok: cercetătorii s-au înregistrat ca utilizatori de 13 ani cu profiluri fictive și au observat ce videoclipuri le sugerează aplicația. Aceste profiluri au început să atragă conținut problematic (tulburări de alimentație, probleme mintale, sinucidere), iar rezultatul a fost șocant.

„Rețelele de socializare au amplificat multe probleme. De exemplu, problemele legate de imaginea unui corp sănătos erau prezente și înainte în profesia de model, acesta nu este o noutate, dar în timp ce modelele puteau fi văzute doar pe podium și poate în reviste, acum această problemă a fost dusă la un nivel superior de cultura influencerului”, a declarat Dániel Tóth, psiholog digital maghiar, specializat în acest domeniu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri