AcasăACTUALSUA, presiuni asupra lui Zelenski pentru a menifesta deschidere pentru eventuale negocieri...

SUA, presiuni asupra lui Zelenski pentru a menifesta deschidere pentru eventuale negocieri cu Putin

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Statele Unite fac presiuni asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a-și reconsidera poziția împotriva negocierii cu președintele rus Vladimir Putin, relatează The Washington Post.

Efortul este menit să mențină sprijinul internațional, nu neapărat să inducă negocieri între națiunile beligerante.

În timp ce oficialii americani împărtășesc evaluarea omologilor lor ucraineni potrivit căreia Putin, pentru moment, nu este serios în privința negocierilor, ei recunosc că refuzul președintelui Volodimir Zelenski de a discuta cu el a generat îngrijorare în unele părți ale Europei, Africii și Americii Latine, unde efectele perturbatoare ale războiului asupra disponibilității și costului alimentelor și combustibilului sunt resimțite cel mai acut.

„Oboseala față de Ucraina este un lucru real pentru unii dintre partenerii noștri”, a declarat un oficial american care, la fel ca și alții intervievați de publicaţia americană, a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre conversațiile sensibile dintre Washington și Kiev.

Serhiy Nikiforov, un purtător de cuvânt al lui Zelenski, nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Între timp, sâmbătă, Iranul a recunoscut public pentru prima dată că a furnizat Rusiei drone mortale – deși înainte de începerea invaziei la scară largă a Kremlinului în februarie. Zelenski a calificat declarația Teheranului drept o „mărturisire” după săptămâni de atacuri cu drone iraniene Shahed.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri