AcasăRECOMANDATETiktok, interzis într-o ţară din Europa

Tiktok, interzis într-o ţară din Europa

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Albania va interzice TikTok timp de un an începând de anul viitor, în urma unei crime între adolescenți asociate cu influența negativă a rețelelor sociale asupra tinerilor, ca parte a unui plan de a face școlile mai sigure.

Albania a anunţat sâmbătă o interdicţie de un an pentru TikTok, populara aplicaţie de videoclipuri scurte, ca urmare a uciderii unui adolescent luna trecută, care a stârnit temeri cu privire la influenţa social media asupra copiilor, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Sunt optimist ca, după votarea preşedinţilor celor două camere, să fac o desemnare pentru poziţia de prim-ministru (VIDEO)

Interdicţia, care face parte dintr-un plan mai amplu de a face şcolile mai sigure, va intra în vigoare la începutul anului viitor, a declarat prim-ministrul Edi Rama după o întâlnire cu grupuri de părinţi şi profesori din întreaga ţară.

„Timp de un an, îl vom închide complet pentru toată lumea. Nu va exista niciun TikTok în Albania”, a spus Rama.

TikTok, platformă deţinută de grupul chinez ByteDance, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii în afara programului normal de lucru.

Mai multe țări europene au luat măsuri

Mai multe ţări europene, inclusiv Franţa, Germania şi Belgia, au impus restricţii privind utilizarea reţelelor sociale de către copii.

De asemenea, în cadrul uneia dintre cele mai stricte reglementări din lume care vizează Big Tech, Australia a aprobat în noiembrie o interdicţie completă a utilizării reţelelor de socializare pentru copiii mai mici de 16 ani.

Rama a acuzat reţelele de socializare, în special TikTok, de alimentarea violenţei în rândul tinerilor în şcoală şi în afara ei.

Decizia guvernului său vine după ce un elev în vârstă de 14 ani a fost înjunghiat mortal în noiembrie de către un coleg de şcoală. Mass-media locale au raportat că incidentul a avut loc în urma unor discuţii între cei doi băieţi pe reţelele de socializare. De asemenea, pe TikTok au apărut videoclipuri cu minori care susţineau crima.

„Problema astăzi nu sunt copiii noştri, problema astăzi suntem noi, problema astăzi este societatea noastră, problema astăzi este TikTok şi toţi ceilalţi care ne iau copiii ostatici”, a declarat Rama.

spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri