AcasăACTUALTinere din România, Republica Moldova sau Ucraina sunt racolate pentru a deveni...

Tinere din România, Republica Moldova sau Ucraina sunt racolate pentru a deveni mame surogat, pe un grup de Facebook. Ce fac autorităţile?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un grup de Facebook a devenit un loc de racolare pentru tinere din România, Republica Moldova și Ucraina pentru a deveni mame surogat. Această rețea operează în mod deschis, fără a fi sancționată de autorități, cu riscul ca aceasta să fie o metodă folosită de rețelele de trafic de persoane. Tinerele sunt atrase cu oferte tentante de sume mari de bani pentru a deveni mame surogat, dar deseori nu primesc niciodată remunerația promisă și sunt prinse într-o situație periculoasă.

Grupul de Facebook „Mamă purtătoare, mamă de surogat, mamele-surogat” funcționează ca o platformă în care potențialii cumpărători și tinerele care oferă aceste servicii se conectează. Din spatele acestui grup există o metodă de racolare utilizată de rețelele de trafic de persoane.

În urma unei investigații recente, au fost identificate 30 de tinere din mai multe țări, inclusiv România, Ucraina și Moldova, traficate în Creta pentru a fi exploatate în prelevarea de ovule și ca mame surogat. Aceasta a scos la lumină că acest fenomen este mai răspândit și mai bine organizat decât se credea.

Rețeaua de trafic de persoane opera sub masca unei clinici de fertilitate, promițând cuplurilor sau indivizilor fără copii că le poate furniza copii prin intermediul mamelor surogat. Clienții încheiau contracte fictive cu femeile implicate ca mame surogat, iar apoi acestea erau abandonate, iar copiii erau vânduți cu prețuri cuprinse între 70.000 și 120.000 de euro.

Grupul de Facebook funcționează în același mod ca această rețea descrisă anterior, atrăgând tinerele cu promisiuni de câștiguri financiare mari. Cu toate acestea, foarte rar aceste promisiuni se concretizează, iar tinerele ajung să fie exploate în modul descris anterior.

Această rețea de trafic de persoane operează de peste 20 de ani în România, având ca destinații principale Grecia și Cipru.

Cu toate acestea, autoritățile din România, inclusiv Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), par să fie insensibile la această situație. ANITP nu recunoaște existența fenomenului mamelor surogat ca fiind asociat traficului de persoane și nu a luat măsuri concrete pentru a contracara această problemă.

o investigaţie pe larg, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri