AcasăACTUALTips&tricks: cum să alegi hrana uscată pisici?

Tips&tricks: cum să alegi hrana uscată pisici?

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Cauți cea mai bună hrana uscata pisici, pe care să o oferi animalului tău de companie? Atunci trebuie să știi care sunt elementele de care să ții cont pentru a lua cea mai bună decizie.

Pe piață vei găsi astăzi o gamă foarte variată de produse, începând de la cele mai ieftine, până la cele mai scumpe, însă numai punând în balanță câteva detalii esențiale vei putea să-i oferi pisicii tale toate ingredientele care îi sunt necesare pentru o dezvoltare armonioasă din toate punctele de vedere!

Hrană uscată pisici, în detrimentul hranei umede

Dacă îi pui pisicii tale în paralel hrană uscată și hrană umedă, vei observa că animalul alege întotdeauna hrana umedă. Cu toate acestea, pe termen lung este recomandat să te orientezi către bobițe uscate, sănătoase, care să îi ofere animalului aportul de vitamine și minerale de care are nevoie pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă.

Ține cont de vârsta pisicii!

Un prim detaliu, de care este recomandat să ții cont înainte de a investi într-un fel de mâncare pentru pisica ta este referitor la vârsta animalului. Dacă în primele luni de viață, felinele au nevoie de anumite minerale și vitamine, care să le susțină dezvoltarea oaselor, dar și a pielii și a blănii, ulterior, nevoile lor se schimbă treptat. Gândește-te că așa cum bebelușii își încep diversificarea alimentară pe măsură ce înaintează în vârstă, așa trebuie să procedezi și cu pisica ta! De exemplu:

  • puii de pisică – alege o hrană uscată care să aibă un conținut mare de proteine și de grăsimi, dar în același timp un conținut mic de carbohidrați și fibre. În acest fel, pisica ta va lua în greutate mai repede;
  • pisici tinere – optează pentru o dietă bogată în grăsimi și proteine, care să fie moderată în carbohidrați, dar săracă în fibre. În această etapă, animalul tău încă nu este complet dezvoltat, iar sistemul său digestiv încă nu face față fibrelor;
  • pisici adulte – au nevoie de un conținut mare de calorii, mai ales având în vedere că sistemele lor digestive sunt deja bine dezvoltate.

Fiecare rasă are propriile sale nevoi

Un alt detaliu, de care este recomandat să ții cont atunci când alegi hrana uscată pentru pisica ta este referitor la rasa din care animalul face parte. De exemplu, anumite pisici au nevoie de mai multe proteine, iar altele de mai multe vitamine, astfel încât să se dezvolte armonios. Documentează-te și despre specificitățile rasei, pentru a putea opta ușor pentru o alimentație corectă!

Afecțiuni?

În cazul în care pisica ta se îmbolnăvește la un moment dat sau suferă de o anumită afecțiune, indicat este să îi adaptezi hrana în funcție de nevoile sale:

  • afecțiuni renale – hrana trebuie să aibă un conținut redus de magneziu, astfel încât riscul de formare a pietrelor la rinichi să fie cât mai mic;
  • afecțiuni hipoalergenice – optează pentru o hrană simplu de digerat și metabolizat, care să aibă un conținut ridicat de carne, dar și foarte puține cereale;
  • afecțiuni pancreatice – hrana trebuie neapărat să fie ușor de digerat, permițând organismului să se bucure de o absorbție ușoară a substanțelor nutritive.

Nu te opri niciodată la primul tip de hrană uscată pe care îl găsești pe piață! Citește cu atenție lista ingredientelor folosite pentru producerea bobițelor, astfel încât să îți dai seama care este varianta potrivită pentru animalul tău de companie. La fel trebuie să procedezi și atunci când cauți hrana umeda caini ori hrană uscată! NovaFood.ro îți oferă diversitate pe toate planurile și poți comanda în doar câteva momente produsele de care ai nevoie!

Date de contact:

E-mail: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri