AcasăACTUALTocanul de oaie de la Stâna Ștefanu, atestat ca produs tradițional

Tocanul de oaie de la Stâna Ștefanu, atestat ca produs tradițional

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Tocanul de oaie pregătit la Novaci, în județul Gorj, a fost înregistrat oficial ca produs tradițional de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunțul fiind făcut de băcița Marioara Băbu de la Stâna Ștefanu.

Demersurile au fost făcute de reprezentanții Stânei Ștefanu din Rânca și Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj.

După mai multe verificări, tocanul de oaie realizat la Stâna Ștefanu a fost recunoscut ca produs tradițional. Este vorba de un produs specific zonei montane. Înmânarea atestatului se va face într-un cadru oficial.

„Simt nevoia să împart bucuria unui vis împlinit alaturi de voi. Împreuna cu familia mea și o echipa de oameni de la Primăria Novaci, Primaria Voineasa, DSV Gorj, DSV Vâlcea, CJ Gorj, Prefectura Gorj, Drumurile Nationale, DAJ Gorj si nu in ultimul rand Directia generala de industrie alimentară din MADR am întocmit documentatia si am obtinut Atestatul nr 742 pentru produs tradițional TOCAN DE OAIE. Am fost motivată si hotărâtă să fac acest demers pentru a mentine si transmite tradiția mostenirea din neam. Am alaturi familia si toti prietenii care au trecut pragul Stanei Ștefanu. Miercuri 24 iulie are loc in prezenta oficialităților si a mass media inmanarea oficiala a ATESTATULUI DE PRODUS TRADIȚIONAL primul din judetul Gorj. Alaturi de ceilalti crescători de ovine din zonă, vom analiza si demara procedurile necesare de obținere a INDICATIEI GEOGRAFICE CU AREAL PROTEJAT.
Suntem convinsi ca este o oportunitate si încrezători că vom reusi sa ne îndeplinim si acest proiect”, a spus băcița Marioara Băbu.

paginaolteniei.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri