AcasăACTUALTradiția de 1 Mai reînvie în Pădurea Strehareți: Slătinenii au luat cu...

Tradiția de 1 Mai reînvie în Pădurea Strehareți: Slătinenii au luat cu asalt zona de agrement (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Slătinenii au luat cu asalt, de 1 Mai, Pădurea Strehareţi, unde municipalitatea le-a pregătit surprize culinare şi muzicale.

Este primul astfel de eveniment organizat la Pădurea Strehareţi, după ce Primăria Slatina a reabilitat zona de promenadă.

La sărbătoarea de 1 Mai au fost prezenţi şi primarul Emil Moţ, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, dar şi parlamentarii Siminica Mirea, Liviu Voiculescu, Adrian Chesnoiu, Marius Iancu şi Emil Albotă.

Totodată, a fost prezent și ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

„Este prima ediţie de 1 Mai, după redeschiderea Pădurii Strehareţi pentru agrement, şi nu va fi ultima ediţie. De anul acesta încercăm să readucem la viaţă tot ce înseamnă trecutul nostru, al slătinenilor, tradiţia noastră de 1 Mai la Pădurea Strehareţi.Este o tradiţie pe care slătinenii o cunosc de o viaţă, cei care au fost slătineni şi trăiesc în Slatina şi cei care iubesc cu adevărat Slatina”, a declarat Emil Moţ.

Slatina, unul dintre oraşele cu cel mai mult spaţiu verde pe cap de locuitor

La rândul său, Marius Oprescu a ţinut să evidenţieze faptul că în fiecare dintre cele două mandate ale primarului Emil Moţ au fost înfiinţate câte un parc nou, pe lângă reabilitarea celor existente aşa cum s-a întâmplat şi în zona de la Pădurea Strehareţi.

„De fiecare dată am încercat să redăm Slatinei cât mai mult spaţiu verde. În primul mandat al primarului Emil Moţ, am reuşit să facem într-o parte din unitatea militară un parc, se numeşte astăzi Parcul Tineretului, tot datorită cetăţenilor din Slatina care i-au dat acest nume şi zona respectivă în continuare rămâne cu o efervescenţă foarte mare.  În acest al doilea mandat facem din fosta bază „Dumitru Dobrescu” un parc cu cel mai mare skatepark din estul Europei şi iată, vorbim de Srehareţi care a fost redată slătinenilor. Ne produce tuturor o amintire, pentru că de fiecare dată de 1 Mai aici era o mare petrecere în rândul slătinenilor. Acum este prima ediţie, sperăm să facem din acest lucru o tradiţie. Cred că Slatina, ca municipiu reşedinţă de judeţ, este unul dintre oraşele cu cea mai mare încărcătură de spaţiu verde pe cap de locuitor. S-a reuşit acest lucru prin redarea tuturor acestor parcuri înapoi cetăţenilor”, a declarat Marius Oprescu.

Invitaţie la inaugurarea Bazei Sportive „Dumitru Dobrescu”

Primăria Slatina pregăteşte trei zile de concerte şi evenimente pentru inaugurarea Bazei Sportive „Dumitru Dobrescu” – fostul Ştrand Progresul. Primarul Emil Moţ a profitat de moment să îi invite pe slătineni, în zilele de 31 mai, 1 iunie şi 2 iunie.

„Tot ceea ce facem noi, ceea ce facem împreună, de atâţia ani de zile, facem pentru generaţiile viitoare, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri. Şi cu această ocazie îi invităm pe slătineni şi nu numai, pe 31 mai, la deschiderea Bazei Sportive „Dumitru Dobrescu”, unde este cel mai mare skatepark din estul Europei şi unde am pregătit multe surprize”, a declarat Emil Moţ.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri