AcasăACTUALTrecerea frontierelor la nivelul statelor UE, acceptată doar cu certificate digitale

Trecerea frontierelor la nivelul statelor UE, acceptată doar cu certificate digitale

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Pentru trecerea frontierelor de stat la nivelul țărilor Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale, ca documente doveditoare ale vaccinării, a trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR.

De vineri, doar certificatele digitale vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinări sau a  testelor Covid-19.

Certificatele conţin un cod QR şi care pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/, informează Platforma Naţională de Vaccinare, citat de Agerpres.

„Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului naţional al României” mai precizează sursa.

Trecerea frontierelor este posibilă și fără certificate însă trebuie respectate normele naționale de carantină din fiecare stat.

CITEȘTE ȘI: Guvernul, restricții pentru românii nevaccinați

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri