AcasăPOLITICĂUn clan din Olt, implicat în campania electorală a unui candidat PNL....

Un clan din Olt, implicat în campania electorală a unui candidat PNL. Concesionarea celui mai mare târg din judeţ, miza finală (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

UPDATE: Ulterior publicării acestui articol, Răducu Şurlan a declarat pentru Olt Tv:

„Am legat relaţii de prietenii cu toată lumea, cu români, ţigani, politicieni, doctori, directori, toate categoriile sociale. Asta este tot. Paul este un pic mai mare ca mine, are o locaţie de evenimente, ne mai ajutăm cu ce putem, cu un sfat cu o idee.

Acest clan… e vorba de Paul, atât! Nu pot spune că e o relaţie de prietenie. Este o relaţie de amiciţie. Ei mă invită tot timpul la petrecerile lor, eu de fiecare dată când pot am fost prezent. Ei mă invită mai mult să fac poze. Asta a fost ideea.

Iar anul trecut în vară, la ziua fetiței mele, el era în trecere. A văzut muzica, s-a oprit şi m-a onorat un pic cu prezenţa”.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Spectacolul de lansare a candidatului PNL la Primăria Osica de Sus, Răducu Şurlan, este susţinut de Clanul Fluture din Drăgăneşti-Olt. Potrivit unor informaţii, miza este concesionarea de către aceşti „oameni de afaceri” a Târgului de săptămână din localitatea olteană.

Pe lângă faptul că spectacolul de lansare a candidaturii liberalului este ilegal, apar mai multe informaţii că finanţarea acestuia şi a unei bune părţi a campaniei electorale este suportată financiar de membrii Clanului Fluture din Drăgăneşti-Olt.

Recent, în spaţiul public a apărut un clip video cu o petrecere desfăşurată la localul deţinut de Radu Şurlan în Osica de Sus. În filmare se vede cum Paul Fluture îi face dedicaţii liberalului care vrea să devină primar.

Motivul susţinerii candidatului este concesionarea către firmele clanului Fluture a Târgului de Săptămână din Osica de Sus, cel mai mare din judeţul Olt.

Clanul Fluture este deja în astfel de afaceri. Pieţele, bazarurile şi Târgul de săptămână din Slatina, concesionate în 2009 de firma controlată de Cristian Ghenciu, SC Prima Piaţă 2000 SA, sunt administrate, din 2017, de doi dintre membrii Clanului Fluture din Drăgăneşti-Olt, după ce Ghenciu le-a cesionat acţiunile companiei.

Potrivit olt-alert.ro, SC Prima Piaţă 2000 SA este acum deţinută de Mihai Goman, căruia i s-au cesionat 51% dintre acţiuni, şi de Ana-Maria Florentina Goman, care deţine 49% din pachetul total.

Clanul Fluture, în vizorul DNA

Procurorii DNA Braşov au dispus, în 2018, trimiterea în judecată a opt inculpaţi, în dosarul primarului din Ghimbav, Dorel Toma, printre aceştia fiind edilul, contabila primăriei, dar şi Goman Fluture şi Goman Cristinel, din Drăgăneşti-Olt.

Cei doi membri ai Clanului Fluture din Drăgăneşti Olt au fost trimişi în judecată în arest la domiciliu, după ce fuseseră arestaţi preventiv.

Procurorii DNA spun că în perioada 2009-2015, primarul din Ghimbav, Dorel Toma, împreună cu Ana Geogean şi Fluture Goman, a dispus achiziţionarea de stâlpi de iluminat şi mobilier stradal şi a unor servicii sau lucrări (amenajare şcoli şi terenuri) de la societăţile comerciale controlate de Goman Fluture, Dulcinatu Lucia, Goman Cristinel şi Gunea Sergiu, iar bunurile şi serviciile respective au fost achiziţionate la valori supraevaluate, fiind favorizate firmele respective.

Procedura aplicată a fost cea a achiziţiei directe, iar primarul Dorel Toma a divizat contractele de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică, fără o estimare prealabilă a valorii contractelor de achiziţie publică şi fără a include în valoarea contractelor de furnizare a produselor valoarea operaţiunilor sau lucrărilor de instalare.

Achiziţiile respective au fost plătite cu sprijinul contabilului şef al Primăriei Ghimbav, care a semnat ordinele de plată în condiţiile în care angajarea cheltuielilor s-a efectuat fără a se exercita controlul financiar preventiv asupra proiectelor de operaţiuni şi fără a se efectua lichidarea cheltuielilor.

De asemenea, ordonanţarea cheltuielilor s-a făcut formal, în lipsa avizelor emise de compartimentele de specialitate şi fără să existe documente justificative care să certifice exactitatea sumelor de plată, recepţia bunurilor sau executarea lucrărilor, potrivit procurorilor.

În acelaşi context, în perioada 12 septembrie 2008 – 27 mai 2010, Ana Gogean a primit, în mod direct sau prin intermediul soţului său, în cinci rânduri, suma totală de 81.700 de lei, de la Fluture Goman.

„Prin aceste demersuri, inculpaţii au cauzat un prejudiciu bugetului local al oraşului Ghimbav de 18.014.392 lei, sumă care reprezintă totodată, un folos necuvenit pentru inculpatul Goman Fluture”, mai spun procurorii.

În intervalul 2010 – 2015, pentru a disimula originea ilicită şi pentru a intra în posesia sumei totale de 7.794.175 de lei, Fluture Goman i-a determinat pe ceilalţi inculpaţi să transfere această sumă, cu titlul de plăţi pentru operaţiuni fictive, în conturile bancare ale unor societăţi comerciale pe care le administra prin persoane interpuse. Ulterior, banii au fost retraşi în numerar de administratorii legali sau de fapt ai acestor societăţi comerciale, fiind remişi apoi inculpatului Goman Fluture, adaugă DNA.

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri