AcasăACTUALUn liberal, fost director de șaormerie și șef la salubritate în Craiova,...

Un liberal, fost director de șaormerie și șef la salubritate în Craiova, numit la conducerea Oficiului pentru Licenţă Industrială

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit miercuri pe Flavius-Adrian Sirop în funcția de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Oficiului pentru Licenţă Industrială, potrivit Monitorului Oficial. Sirop este secretarul PNL Craiova și are experiență de manager la o șaormerie, dar și la firma de salubritate a Craiovei.

Oficiul pentru Licenţă Industrială este o instituție-cheie în procesul de debirocratizare a modului în care sunt autorizate și licențiate companiile private. Înființarea Oficiului este un jalon din PNRR. E vorba despre reformarea procesului de autorizare a activităţilor industriale si de acordare a licenţei unice în România, definite în jalonul 243 din Planul National de Redresare si Rezilienţă.

Birocrația excesivă este unul dintre obstacolele majore pentru antreprenorii români, după cum arată studiile Bănciile Mondiale. Rolul Oficiului este tocmai acela de a simplifica birocrația, în linie cu procesul demarat la nivelul întregii UE.

Oficiul va prelua personal cu atribuţii în domeniu de la autorităţile competente în acordarea licenţelor, autorizaţiilor, acordurilor, avizelor, permiselor sau altor acte administrative.

Cine este Flavius-Adrian Sirop

CV-ul oficial al noului vicepreședinte al Oficiului pentru Licenţă Industrială arată că acesta a intrat în politică pe post de referent la cabinetul unui senator PNL, după care a devenit director general la o firmă de soft și la una de șaorma, ambele din Craiova. În 2011 a ajuns director general al S.C. Salubritate Craiova, firma de salubritate a primăriei.

Din 2016 a fost consilier local PNL în Craiova, după care a devenit suprefect de Dolj. Ulterior, a ajuns secretar de stat în Ministerul Sportului.

Este licențiat în Fizică-Informatică la Universitatea din Craiova, iar în 2008 a candidat pentru Senat pe listele unui partid înființat atunci de Gigi Becali.

Imaginile postate pe contul său de facebook arată că Flavius Sirop a participat la marile proteste anti-PSD din februarie 2017, când guvernul Grindeanu adoptase OUG 13 pentru grațierea și amnistierea infractorilor, potrivit G4Media.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri