AcasăECONOMIEValabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins, prelungită din nou de Guvern

Valabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins, prelungită din nou de Guvern

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că va fi prelungită cu încă trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins, până la 8 decembrie 2023.

În prezent, există 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins care sunt încă în vigoare.

Decizia de prelungire a termenului a fost luată pentru a evita o scădere semnificativă a gradului de acoperire în asigurarea obligatorie RCA pentru o mare parte din parcul auto național.

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a afirmat premierul Ciolacu.

Tribunalul București a declanșat procedura de faliment pentru Euroins România în iunie, confirmând decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere a autorizației din cauza problemelor de solvabilitate.

Polițele RCA emise de Euroins erau inițial valabile 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment, dar acum vor fi valabile până la 8 decembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții care vor fi valabile până la 7 noiembrie 2023. După aceste termene, polițele vor expira automat.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri