AcasăACTUALVenitul minim, tăiat pentru persoanele apte de muncă, dar care refuză să...

Venitul minim, tăiat pentru persoanele apte de muncă, dar care refuză să muncească

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Persoanele care sunt apte de muncă, dar refuză să lucreze nu vor mai primi venitul minim de incluziune, a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, ministrul muncii, Marius Budăi.

El a explicat că toți beneficiarii acestei forme de sprijin, care au vârsta legală de muncă și sunt apți medicali, vor fi înscriși automat în listele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

Aceste instituții le vor oferi consiliere și calificare, iar cei care refuză nu vor mai beneficia de venitul minim de incluziune, potrivit agenţiei RADOR.

„Pe viitor, o familie care noi înlocuim acel ajutor social cu venitul minim de incluziune, în momentul când i se va aproba dosarul, acea persoană sau acele persoane care sunt apte din punct de vedere legal şi al sănătăţii, de muncă, vor fi înscrise automat la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi chemate la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi consiliate acolo, vor fi calificate acolo în vederea ocupării. Refuză acest lucru, înseamnă că nu are nevoie de venitul minim de incluziune”, a explicat ministrul.

CITEŞTE ŞI: Argeş: O locuinţă în care se aflau şase copii şi doi adulţi, cuprinsă de un incendiu

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri