AcasăACTUALVicepreşedinte de CJ cercetat penal într-un dosar pentru achiziţionarea de locuinţe destinate...

Vicepreşedinte de CJ cercetat penal într-un dosar pentru achiziţionarea de locuinţe destinate persoanele vulnerabile

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală a vicepreşedintelui CJ Argeş Marius-Florinel Nicolaescu în dosarul care vizează achiziţionarea de locuinţe pentru persoanele vulnerabile. 21 de percheziţii au fost făcute în septembrie de procurori în această cauză.

DNA anunţă, marţi, că procurorii din Serviciului Teritorial Piteşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Acesta este acuzat de:

– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi

– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

”În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor «Locuinţe protejate – siguranţă şi îngrijire Argeş», «Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilităţi» şi «Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilităţi», ce vizau achiziţia de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş (D.G.A.S.P.C.) Argeş a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informaţii nedestinate publicităţii”, anunţă DNA:

Potrivit procurorilor, informaţiile comunicate de suspect se refereau la:

– modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziţionate,

– preţul care va fi oferit pentru fiecare imobil,

– perioada în care urmau să fie făcute achiziţiile (în cursul anului 2023),

– modalitatea de achiziţie.

”În contextul menţionat mai sus, în cursul anului 2023, conducerea D.G.A.S.P.C. Argeş, beneficiind de ajutorul suspectului Nicolaescu Marius-Florinel, ar fi achiziţionat de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră aceste informaţii, cu încălcarea prevederilor legale şi la preţuri supraevaluate, un număr de cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile, în condiţiile în care acestea nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare”, a mai transmis DNA.

Potrivit procurorilor, prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeş de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informaţiilor nedestinate publicităţii.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri