AcasăACTUALViceprimarul din Caracal: „Nu există oraș fără clanuri interlope!“

Viceprimarul din Caracal: „Nu există oraș fără clanuri interlope!“

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

După tragedia de la Caracal și toate informațiile privind grava disfuncționalitate a autorităților ieșită la iveală pornind de la acest caz cumplit, Liviu Radu, primarul orașului, a făcut o declarație uluitoare: ”Caracal e un oraș liniștit. Eu nu am auzit de clanuri în orașul nostru”. Libertatea a stat de vorbă și cu rivalul său, viceprimarul Viorel-Octavian Stănescu, care spune exact contrariul.

Pe 9 iulie, PSD i-a retras sprijinul politic lui Stănescu, pentru că, spune el, i s-a imputat că interacționează mai mult cu oamenii pe pagina personală de Facebook decât pe site-ul primăriei. Așa că Stănescu, inginerul geolog de 33 de ani, a decis că ”nu mai există motive pentru ascunderea gunoiului sub preș”. Biroul lui de la Primărie abundă în diplomele de excelență, iar plasma derulează imagini de la posturile de șțiri, unde cazul Caracal este dezbătut pe larg.

Libertatea: Domnule Stănescu, care este statutul dumneavoastră în PSD și la Primăria Caracal?

Octavian Stănescu: Pe 9 iulie mi s-a retras sprijinul politic, dar pentru că orașul nu are prefect și subprefect și nu are cine să semneze, am rămas pe poziție. Sunt încă viceprimar. Trebuia să plec din Primărie de săptămâna trecută.

Concret, ce vi s-a reproșat?

În ianuarie 2018 mi s-a imputat că îmi fac campanie elctorală, că interacționez cu oamenii mai mult pe Facebook decât pe site-ul Primăriei. Asta deși ni s-a cerut să fim cât mai prezenți în mediul on-line. Mi s-a transmis s-o las mai moale. După ce mi s-a retras sprijinul, am dat în judecată Primăria și Instituția Prefectului.

Zilele trecute, presa a dezvăluit că Primăria Caracal ține în depozit aproape 50 de camere de supraveghere care nu au fost montate, însă, pe străzi. Sistemul a fost cumpărat încă din ianuarie, însă autoritățile au susținut că nu au avut bani și pentru montaj. Viceprimarul explică de ce a fost blocată montarea lor, dar se dezice de ea. Pe motiv că i-au fost suspendate atribuțiile.

Care e situația camerelor de luat vederi care nu au fost instalate de Primărie?

În 2016, reprezentanții SRI ne-au propus să instalăm la intrările în oraș camere de luat vedere. Nu s-a putut face atunci. Era an electoral. Investiția era de 8 miliarde plus 20.000 de lei – studiul de fezabilitate. În 2018, proiectul a fost pe lista de investiții, dar primarul a hotărât să retragă acești bani. Proiectul a revenit în ianuarie 2019, ca obiecte de inventar de 173.630 de lei cu TVA. În subsol sunt circa 50 de camere, vă pot pune la dispoziție imagini de acolo. De ce nu s-a montat, nu știu, că mie mi s-a luat atribuțuinile. Inclusiv cea de a oficia cununii!

Camerele de supraveghere stau încă în pachete Casa lui Gheorghe Dincă este la ieșirea din oraș spre Craiova, iar camerele de luat vederi ar fi fost de mare ajutor. În funcție de ce spunea studiul de fezabiltiate, da, ar fi putut ajuta la ora asta.

Ce raporturi are Primăria cu Poliția din oraș?

Când eram consilier local, adică înainte să fiu viceprimar, exista o dare de seamă a instituțiilor, Poliție, Jandarmerie, în care eram informați care sunt problemele, câte amenzi s-au dat și altele… Acele rapoarte erau utile. Din 2016, această informare față de Primărie nu mai există.

Există clanuri de interlopi în Caracal?

Nu există oraș fără clanuri mafiote! Nu știu cât de mafiote sunt, dar dacă acum două luni, la DIICOT a dus la audieri câteva sute de persoane, atunci înseamnă că ele există. Doar dacă ești idiot poți nega asta!

continuarea pe Libertatea.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri