AcasăACTUALVIDEO | 200 de persoane, evacuate la Caracal. Scurgerea de substanţe periculoase...

VIDEO | 200 de persoane, evacuate la Caracal. Scurgerea de substanţe periculoase a fost oprită, după o oră de PANICĂ

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Scurgerea de gaze de la vagonul cu propilenă din Gara Caracal a fost oprită în jurul orei 23.57, după aproximativ o oră de panică. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că apelul la 112 a fost făcut la ora 23.00

„La ora 23.57 a fost oprită scurgerea de substanțe periculoase prin închiderea flanșei vagonului cisternă. În continuare se desfășoară măsurători cu ajutorul accesoriilor CBRN. S-a format o zonă de siguranţă”, a declarat Băsăşteanu.

Populaţia din zonă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert să evacueze pe o rază de doi kilometri.

„Atenţie! Scurgeri de substanţe periculoase în dreptul UM 1256 Caracal (zona gară), luaţi măsuri de evacuare şi autoprotecţie până la minim 2 km, nu folosiţi flacără sau foc deschis”, sună mesajul.

Pompierii au evacuat 200 de persoane.

„Ora 00.28 – în urma măsurilor executate cu ajutorul accesoriilor CBRN nu mai există pericol pentru cetățeni și  încetează măsurile de evacuare a populației. Au fost evacuate de structurile MAI aproximativ 200 de persoane. S-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru încetarea măsurilor și revenirea cetățenilor la domiciliu”, transmit reprezentanţii ISU.

Trenul respectiv avea 20 de vagoane, toate încărcate cu propilenă

„La fața locului se află patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și patru autospeciale pentru primă intervenție.Trenul este format din douăzeci de vagoane, toate încărcate cu propilenă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri