AcasăPOLITICĂVIDEO CORESPONDENŢĂ de la Strasbourg | Negrescu, despre ce portofoliu de comisar...

VIDEO CORESPONDENŢĂ de la Strasbourg | Negrescu, despre ce portofoliu de comisar european ar trebui să revină din acest an României: Formula pe care aş merge e pentru un portofoliu care are legătură cu politica economică sau piaţa internă

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a vorbit, marţi, într-o întâlnire cu jurnaliştii români desfăşurată la Strasbourg, despre portofoliul de comisar european pe care România ar trebui să-l vizeze, după alegerile europarlamentare din acest an.

Negrescu crede că un portofoliu care are legătură cu politica economică sau piaţa internă ar fi cel mai potrivit pentru ţara noastră.

„În ceea ce priveşte mandatul de comisar, din informaţiile pe care le am, discuţiile nu s-au purtat în prezent. Însă, dintr-o perspectivă perspectivă personală, cred că România ar trebui să vizeze un portofoliu cu o componentă economică, adică un portofoliu care poate ajuta la dezvoltarea României, care poate să asigure mai multe resurse europene pentru ţara noastră, mai multe oportunităţi. În contextul în care am avut deja portofoliile legate de agricultură şi politica de coeziune şi transporturi, formulele alternative nu mai sunt atât de numeroase. Formula pe care aş merge e pentru un portofoliu care are legătură cu politica economică sau piaţa internă, portofolii deţinute în prezent de oameni precum Thierry Breton sau Paolo Gentiloni, portofolii care s-au dovedit a fi esenţiale, inclusiv comisarul Valdis Dombrovskis, pentru că sunt portofoliile legate de planurile de redresare şi rezilienţă”, a declarat eurodeputatul.

Social-democratul a argumentat că ar fi „esenţial” ca un comisar român să supervizeze finalizarea planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă.

„Vă amintesc faptul că planurile de redresare şi rezilienţă se vor termina la finalul lunii august 2026 şi există posibilitatea să se prelungească câteva luni. Asta înseamnă că viitorii comisari, care vor avea în gestiune piaţa internă sau politica economică, vor gestiona închiderea planurilor, inclusiv închiderea PNRR-ului României. Pentru România ar fi esenţial să avem acolo un comisar român pentru a gestiona aceste aspecte pentru că vor rămâne şi bani necheltuiţi, împrumutaţi de Uniunea Europeană, care vor trebui şi aceştia alocaţi. Şi un comisar care înţelege foarte bine mecanismele europene poate să se asigure că banii sunt distribuiţi corect către toate statele care vor să-şi extindă implementarea planului de redresare şu rezilienţă”, a afirmat Victor Negrescu.

Actualul comisar european din partea României este Adina Ioana Vălean (EPP). Portofoliul este responsabil pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în Uniunea Europeană, precum rețelele rutiere și feroviare, dar și sistemele de navigație, cum ar fi sistemul de navigație Galileo.

În România, alegerile europarlamentare au loc în data de 9 iunie 2024.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri