AcasăACTUALVIDEO. Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti: Constructorul a reluat lucrările

VIDEO. Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti: Constructorul a reluat lucrările

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Au fost reluate lucrările pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, potrivit Direcţiei de Drumuri şi Poduri Craiova.

Sursa citată transmite că antreprenorul care execută lucrările pe Tronsonul 1 al DEx12 a revenit în șantier, în această perioadă se execută lucrări de armare, cofrare și betonare la toate structurile, aprovizionare materiale de umplutură.

„La terasamente nu se pot executa lucrări în această perioadă din cauza gradului mare de umiditate din sol, în șantier fiind mobilizate utilajele necesare începerii și acestei activități. Antreprenorul a declarat că a încheiat contracte ferme pentru livrarea și montarea tuturor grinzilor la poduri și pasaje până la sfarșitul lunii August 2024”, arată cei de la DRDP.

Noul constructor al Tronsonului I este Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi – Strade Bauunternehmung S.R.L. – Visio Construction Works S.R.L. Contractul are o valoare de 439.294.261,17 lei fără TVA.

Proiectul este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile și implică construirea unui tronson de drum expres de 17,7 km.

Durata contractului este de 18 luni, iar lucrările vor avea o garanție de 10 ani.

Contractul precedent cu Tirrena Scavi S.p.A Italia a fost reziliat în 21 decembrie 2022 din cauza nerealizării în ritm corespunzător a lucrărilor.

Pe Tronsonul I, stadiul lucrărilor era de 57,06%.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri