AcasăPOLITICĂVoiculescu (PNL Olt): Acordarea burselor școlare nu va mai fi condiționată pentru...

Voiculescu (PNL Olt): Acordarea burselor școlare nu va mai fi condiționată pentru o anumită categorie de elevi

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Senatorul Liviu Voiculescu, președinte PNL Olt, anunță modificări semnificative în acordarea burselor școlare pentru elevi.

Potrivit liberalului, acordarea burselor nu va mai fi condiționată pentru o anumită categorie de elevi, cum ar fi cei din familii monoparentale sau cei cu un părinte decedat, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie.

  • Metodologia de acordare a burselor a fost deja trimisă spre publicare în Monitorul Oficial și cuprinde următoarele puncte-cheie:
  • Bursele de merit vor fi acordate pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a include toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50.
  • Elevii de clasa a V-a vor primi burse de merit pe baza mediilor notelor obținute pe parcursul primelor două intervale de învățare.
  • Pentru elevii de clasa a IX-a, bursele de merit vor fi acordate pe baza mediilor obținute în cadrul admiterii în învățământul liceal sau profesional.
  • Bursele de merit vor fi acordate și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare și pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.
  • Bursele sociale vor fi acordate elevilor din familii cu un venit mediu net lunar pe membru de familie mai mic de 50% din salariul minim net pe economie, pe ultimele 12 luni.

„Aceste schimbări vizează să asigure o mai mare echitate în acordarea burselor școlare și să sprijine performanța academică a elevilor”, transmite senatorul.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri