AcasăACTUAL„Ziua Porților Deschise” la IPJ Dolj. Peste 150 de elevi craioveni au...

„Ziua Porților Deschise” la IPJ Dolj. Peste 150 de elevi craioveni au participat la acțiunile derulate de polițiștii doljeni(FOTO/VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Peste 150 de elevi de la mai multe școli din Craiova, dornici să cunoască polițiști de la Poliția Rutieră, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistică și partenerii polițiștilor, câinii polițiști, au fost alături de IPJ Dolj, miercuri, când instituția a marcat „Ziua Porților Deschise”. 

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica din dotarea „mascaților”, dar și de autospecialele de poliție rutieră, motocicleta de poliție și instrumentele polițiștilor criminaliști.

De asemenea, copiii au „beneficiat” de o demonstrație făcută de polițiștii din cadrul Grupei Pirotehnice cu robotul destinat detectării și dezamorsării dispozitivelor explozive.

De o atenție deosebită s-au bucurat autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor, care i-a impresionat pe copii prin mărimea și puterea ei, precum și cu dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, dar și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier – Educație Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Punctul culminant pentru copii a fost demonstrația făcută de polițiștii conductori din cadrul Grupei Canine, împreună cu partenerii lor, câinii polițiști.

„Cei mici au fost încântați de cât de ascultători și disciplinați sunt câinii polițiști și cât de bine și de rapid execută comenzile polițiștilor și au fost de-a dreptul extaziați atunci când BRUNO a pus la pământ un <<infractor>> periculos care încercase să îl atace pe polițist, iar NERO a dat dovadă de un curaj ieșit din comun atunci când a sărit din mers pe geamul unei mașini și l-a imobilizat pe <<hoțul>> care încerca să fugă de patrula de poliție”, au menționat reprezentanții IPJ Dolj.

Curioși și dornici de a afla lucruri interesante despre familia IPJ Dolj, micuții au adresat o serie de întrebări și au primit răspunsuri prompte.

„Polițiștii prezenți au fost asaltați cu întrebări de micii vizitatori și am fost încântați să le fim la dispoziție și să putem să le lămurim toate curiozitățile legate de munca de poliție.

Am fost încântați să le vedem zâmbetele și să le citim încântarea din priviri și, drept mulțumire pentru vizita pe care ne-au făcut-o, am oferit oaspeților noștri mici suveniruri care să le amintească de această zi, baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante cu sfaturi preventive care să-i ferească de a cădea victime oamenilor răi.

A fost o activitate care pe noi ne-a încărcat cu energie de la cei mici și suntem încrezători că ne-am îndeplinit scopul și anume acela de a le arăta atât copiilor cât și cadrelor didactice și părinților că polițiștii sunt prietenii lor, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța tuturor cetățenilor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde de performanță, dar și cu polițiști profesioniști și dedicați meseriei lor”, conchid reprezentanții Poliției Dolj.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri