AcasăACTUAL300 de stații meteorologice automate noi cumpărate prin PNRR. Anunțul ministrului Mediului

300 de stații meteorologice automate noi cumpărate prin PNRR. Anunțul ministrului Mediului

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat miercuri că vor fi cumpărate, prin PNRR, 300 de stații meteorologice automate noi, 100 de stații agrometeorologice și un sistem de comunicații, care va permite creșterea capacității de avertizare a populației.

Ministrul Mediului a semnat miercuri contractul de finanțare pentru extinderea sistemului de observații meteorologice, scrie Mediafax.

Proiectul finanțat din PNRR, în valoare de 40 milioane de euro, va fi implementat de Administrația Națională de Meteorologie, în parteneriat cu Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Prin această investiție, se va suplimenta numărul actual de 166 de stații meteorologice automate cu încă 300 de stații meteorologice automate noi și 100 de stații agrometeorologice.

De asemenea, va fi achiziționat un subsistem integrat de comunicații, monitorizare și alimentare, care va contribui la creșterea capacității de avertizare a populației cu privire la fenomenele meteo periculoase și de vreme severă imediată și a gradului de realizare al prognozelor meteorologice.

„Fenomenele meteorologice extreme sunt din ce în ce mai dese, punând în pericol viețile și bunurile oamenilor, dar și activitățile agricole. Este de ajuns să ne gândim la seceta din anul acesta cu care s-au confruntat fermierii sau viiturile care au inundat străzile din în orașe. Avertizările prompte și prognozele meteorologice precise devin unelte din ce în ce mai importante în prevenirea dezastrelor, dar și în planificarea activităților agricole”, a declarat Tanczos Barna.

CITEȘTE ȘI: Coloane de camioane în mai multe puncte de trecere a frontierei. Se așteaptă și până la cinci ore

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri