AcasăACTUALSimpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene”, la final

Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene”, la final

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” 2019, derulat la Craiova, se apropie de final, festivitatea de închidere a evenimentului având loc vineri, în fața Stadionului „Ion Oblemenco” din Bănie.

Anul acesta, artiștii au lucrat în curtea Centrului Multifuncțional Craiova, începând cu data de 1 august, urmând ca operele să fie amplasate în zona stadionului, dacă și administrația locală va fi de acord, ținând cont de faptul că tema acțiunii este sportul.

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă comunității produse originale asigurând orașului un loc special pe harta turismului cultural internațional, fiind organizatorul simpozionului.

„Cei cinci sculptori, prezenți anul acesta, își au originea în țări de mare importață istorico-culturală. Di Prospero Marino sosit din Italia va îmbogății peisajul cultural municipal cu lucrarea: Spatial Contortion. Un reprezentant al celei de-a doua artă venit din Ecuador, Estrella Gavidia Milton Ramon, a executat lucrarea: Organic Geometry. Cu dublă naționalitate Ferhat Ozgur Gorel provenind din Turcia și activând de mulți ani în Georgia ne oferă prin măiestria artei sale la Craiova lucrarea: The Shadow Player. România este prezentă cu două nume de referință și notorietate la nivel național și internațional: Petre Virgiliu Mogoșanu un craiovean talentat și ispirat cu premii și participări internaționale, a doua oară consecutiv prezent la Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” a elaborat lucrarea monumentală Volumes and Trajectories și domnul profesor Emilian Popescu curator anul acesta al proiectului care a pus în operă lucrarea Flacăra eternă”, au transmis reprezentanții Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri