AcasăACTUALA încetat din viață ceferistul care a oprit trenurile cu mineri la...

A încetat din viață ceferistul care a oprit trenurile cu mineri la Craiova, în anul 1990

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ioan Mănucu, ceferistul care în iunie 1990 a încercat să oprească trenurile cu mineri care veneau spre București, a murit.

Acesta era șef al Instalațiilor Electrice din Gara Craiova și, la vremea respectivă, a dat ordin ca locomotivele trenurilor cu ortaci să nu mai fie alimentate, potrivit clubferoviar.ro.

Astfel, la Craiova, sosirea minerilor la București era cât pe ce să fie evitată.

”Tot personalul Căii Ferate era tratat după un regulament care se numea Statutul disciplinar din transporturi şi telecomunicaţii care spunea: Este interzisă orice organizare cu caracter antisocial şi asta este de natură disciplinară. M-am dus la Gară, m-am interesat despre ce e vorba şi le-am spus: nu mai circulaţi la Bucureşti că nu e tensiune, prin ordinul meu (…) Semnează Mănucu: e scoasă tensiunea, nu mergeţi la Bucureşti!”, declara în urmă cu șapte ani Ion Mănucu pentru Digi 24.

După acest episod, s-a format o comisie de anchetă, care a propus desfacerea contractului de muncă a inginerului Ion Mănucu, pentru abatere disciplinară gravă de la instrucţiile de serviciu în vigoare.

Directorul Regionalei Craiova era singura persoană care putea semna o astfel de decizie.

La vremea respectivă, ministrul al Transporturilor era tot un ceferist, Corneliu Burada, iar Regionala Craiova era condusă de Gheorghe Dobre, cel care după ani de zile avea să ajungă ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Fals medic estetician, prins de polițiști. Ce au găsit anchetatorii în cabinetul acestuia

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri