AcasăECONOMIEAjutor din partea statului pentru tinerii care vor să își deschidă o...

Ajutor din partea statului pentru tinerii care vor să își deschidă o afacere. Câți bani sunt alocați și cine poate solicita finanțare

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Vești bune de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pentru sute de tineri români! Prin cadrul unor proiecte aceștia vor avea posibilitatea să își finalizeze studiile pentru a intra mai ușor pe piața muncii, dar vor avea posibilitatea să își deschidă și propria afacere printr-un sprijin financiar de până la 25.000 de euro.

Apelul de proiecte a fost deschis miercuri, 3 noiembrie și proiectele pot fi depuse până la 31 decembrie 2021, potrivit bugetul.ro.

„Mă bucur că demarăm această linie de finanțare prin care putem oferi șanse altor peste 22.500 de tineri să-și croiască un drum profesional, șansă pe care nu au avut-o până acum. Alți circa 60.000 vor beneficia de activități similare, prin cele peste 90 de contracte de finanțare pe care le-am semnat în septembrie. Toate aceste demersuri finanțate din Programul Capital Uman vor avea efecte pozitive în viața acestor tineri, iar schimbarea în bine este cel mai important rezultat”, a spus secretarul de stat MIPE Csilla Hegedüs.

Apelul are un buget total de 92 milioane euro, din care 2 milioane euro alocare dedicată teritoriului ITI Delta Dunării. Valoarea maximă a unui proiect: 1 milion de euro și durata maximă de implementare: 18 luni.

Prin aceste proiecte tinerii vor putea beneficia de cursuri de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializare; cursuri de formare profesională recunoscute la nivel de întreprindere;  sprijin și orientare profesională pentru a-și găsi un loc de muncă; subvenții (micro-granturi) pentru înființarea de noi afaceri, inclusiv sprijin post-înființare afacere.

Acordarea subvenției (micro-grant) va fi condiționată de înființarea firmei (costurile aferente înființării companiei vor fi acoperite prin proiect). Finanțarea va fi de maxim 25.000 euro pentru o afacere creată de tineri NEETs.

În total, se estimează că vor fi finanțate peste 800 de afaceri (minim 9 afaceri pe fiecare proiect realizat).

Pot solicita finanțare Furnizori autorizați de formare profesională a adulților, furnizori acreditați de servicii specializate pentru stimularea ocupării, centre autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale; organizații sindicale – persoane juridice de drept privat, organizații patronale- persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial
ONG-uri; organizații de tineret, legal constituite; camere de Comerț și Industrie, persoane juridice de utilitate publică, fără scop patrimonial; SPO (inclusiv unitățile cu personalitate juridică din subordinea sa); Ministerul Tineretului și Sportului si instituțiile subordonate/in coordonare și asociații de întreprinderi.

Exclusiv tineri NEETS șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității roma, cu vârsta între 16-29 ani, cu domiciliul sau reședința într-una din regiunile de dezvoltare eligibile (Sud-Vest Oltenia, Sud-Est, Sud Muntenia, Centru), înregistrați și profilați în prealabil de către Serviciul public de ocupare – SPO (ANOFM prin unitățile cu personalitate juridică din subordinea sa aflate în regiunile de dezvoltare eligibile).

CITEȘTE ȘI: O nouă sesiune ,,Rabla pentru electrocasnice” deschisă în decembrie. Care e structura programului

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri