AcasăACTUALAlertă în județul Dolj, din cauza Dunării. Pericol de inundații

Alertă în județul Dolj, din cauza Dunării. Pericol de inundații

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Debitul Dunării este permanent monitorizat, după ce în această dimineață a intrat în vigoare Codul Galben de inundații, la nivelul județului Dolj formându-se echipe de intervenție, personal al Administrației Bazinale de Apă Jiu, pe sectoarele Dăbuleni-Ostroveni, Zăval-Bistreţ, Bistreţ-Rast, dar şi pe digurile Jdegla (în zona Ciupercenii Vechi) şi Duvalu (în Pisculeţ, Piscu Vechi).

Toate primăriile riverane au fost anunțate despre situație, ISU Dolj și Prefectura Dolj fiind și ele informate.

„Având în vedere avertizarea de Cod Galben pe fluviul Dunărea intrată în vigoare în această dimineaţă, Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Dolj, Mehedinţi a intrat în dispozitiv de alertă hidrologică şi a trecut la luarea tuturor măsurilor de monitorizare permanentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice. Au fost informate toate primăriile riverane, ISU Dolj şi Prefectura Dolj despre situaţia fluviului din următoarele zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuțu.

Aceasta a mai spus că s-au luat măsuri pentru monitorizarea permanentă a nivelurilor şi debitelor pe fluviul Dunărea, la staţiile hidrometrice din arealul vizat, mărind frecvenţa de citire şi transmitere a datelor privind evoluţia fenomenelor hidrometeorologice cu periodicitatea stabilită în conformitate cu mărimile caracteristice de apărarare.

„Pe sectoarele  neîndiguite, ABA Jiu este pregătită să acţioneaze cu formaţii de intervenţie operativă ale SGA Dolj şi SGA Mehedinţi, împreună cu CLSU prin Serviciile de Voluntariat ale localităţilor riverane fluviului Dunărea, în eventualele intervenţii operative de interes local”, a completat Bărbuțu.

Pe sectorul de Dunăre aferent judeţului Dolj, Sistemul de Gospodarire a Apelor Dolj gestionează situaţia prin monitorizare  permanentă şi transmitere de date din teren, de pe digurile de apărare, aferente sectoarelor Dăbuleni– Ostroveni, respectiv Zăval –Calafat, autoritățile fiind pregătite să intervină cu personal muncitor şi utilaje din dotare, dacă situaţia o impune.

„Angajaţii au format echipe care supraveghează şi verifică digurile din lunca Dunării. Echipele de intervenţie sunt pe sectoarele: Dăbuleni-Ostroveni, Zăval-Bistreţ, Bistreţ-Rast, dar şi pe digurile Jdegla (în zona Ciupercenii Vechi) şi Duvalu (în Pisculeţ, Piscu Vechi). Menţionăm că pe sectorul de Dunăre aferent judeţului Dolj sunt supuse riscului de inundaţie, toate zonele cuprinse între dig şi mal pe sectoarele îndiguite, iar pe sectoarele neîndiguite toate zonele aflate în albia minoră a fluviului”, a conchis purtătorul de cuvânt al ABA Jiu.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri