AcasăACTUALAmendă de 15.000 de lei aplicată de ANPC, după o aglomerație de...

Amendă de 15.000 de lei aplicată de ANPC, după o aglomerație de nedescris produsă luni la telegondola din Sinaia

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat o amendă de 15.000 de lei după ce, luni, la telegondola Sinaia, oamenii au stat ore în șir la coadă ca să ajungă pe pârtie, anunță instituția printr-un comunicat.

Instalația care face legătura între cota 1400 şi cota 2000 nu a funcționat pentru aproape patru ore (în intervalul orar 8.00-11.55), dar tichetele de acces s-au vândut în continuare, scrie Libertatea.

Administratorii domeniului schiabil au suspendat vânzarea de cartele la mijlocul zilei, după ce oamenii au început să-și exprime nemulțumirea.

CITEȘTE ȘI: Zeci de accidente montane în acest sezon. Salvamont Gorj: „Un număr îngrijorător de mare”

O echipă ANPC care a făcut un control în zonă a descoperit mai multe nereguli, iar comisarii au amendat operatorul economic cu suma de 15.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus măsura de „returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță a turiștilor la baza din Sinaia, prin prelungirea programului de funcționare”, precizează ANPC.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, telegondola nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000 „din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor (…). Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, două role s-au spart și au fost înlocuite”.

Până când problema a fost rezolvată au trecut aproape patru ore, timp în care „la baza de plecare a telegondolei, din Sinaia, au fost comercializate, în continuare, tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400”. În același interval a funcționat telecabina între cota 1400 și 2000, însă aceasta are o capacitate redusă.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri