AcasăACTUALZeci de accidente montane în acest sezon. Salvamont Gorj: „Un număr îngrijorător...

Zeci de accidente montane în acest sezon. Salvamont Gorj: „Un număr îngrijorător de mare”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Peste 50 de intervenţii de urgenţă au avut salvamontiştii din ţară, în ultimele 24 de ore, informează, marţi, Salvamont România. 

Salvamont Gorj a intervenit, în acest sezon, la 74 de accidente montane, un număr îngrijorător de mare, spun reprezentanții instituției.

„De la începutul acestei ierni salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au fost solicitați să intervină la 74 de accidente montane, un număr ingrijorător de mare de accidente montane chiar și pentru sezonul de iarnă. La fel ca si colegii lor din întreagă țară, salvamontiștii gorjeni vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane”, arată Salvamont Gorj.

CITEȘTE ȘI: Opt școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare

În total, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Voineasa, Gorj, Harghita şi Sinaia.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 53 de persoane, dintre acestea 17 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

S-au mai primit 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

 

 

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri