AcasăACTUALAngajări la stat. 1.000 de salariați la casele teritoriale de pensii

Angajări la stat. 1.000 de salariați la casele teritoriale de pensii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Casele teritoriale de pensii vor fi suplimentate cu 1.000 de angajați, până la 31 decembrie 2022, pentru evaluarea dosarelor de pensii.

Personalul va fi selectat prin concurs, 800 de persoane cu studii superioare şi 200 cu studii liceale, care vor lucra în casele teritoriale de pensii cu contracte pe perioadă determinată, adică până la încheierea procesului de evaluare a tuturor celor 5 milioane de dosare de pensii, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Procesul de evaluare al celor cinci milioane de dosare ar urma să fie finalizat în trimestrul al treilea al anului viitor conform calendarului asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă însă acest lucru nu poate fi realizat cu personalul actual.

În Casa Națională de P Censii activează 3.480 de angajați dintre care 3.186 au atribuții de stabilire şi plată a pensiilor, dar şi a altor drepturi prevăzute de acte normative cu caracter special.

Fondurile pentru salarizarea personalului suplimentar vor fi suportate în primă fază din bugetul asigurărilor sociale de stat, urmând ca ele să poată fi ulterior decontate în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

CITEȘTE ȘI: Rata de angajare a absolvenților a crescut în pandemie

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri