AcasăACTUALAngajații CFR, protest în fața Ministerului Transporturilor. Ce vor de la ministrul...

Angajații CFR, protest în fața Ministerului Transporturilor. Ce vor de la ministrul Cuc

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

O nouă zi de protest în fața Ministerului Transporturilor. După ce ieri drumarii și-au strigat nemulțumirile la ușa lui Răzvan cuc, azi a venit rânul angajaților CFR Călători. Aprxomativ o mie de cfr-iști sunt așteptați la manifestație. Ei sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariile mici.

Cei de la reparații nu câștigă mai mult de două mii de lei net, la fel și inginerii feroviari. Iar mecanicii de locomotivă rămân cu doar 3 mii de lei în mână, după 20 de ani de activitate. Cât un salariu al unui muncitor necalificar din construcții, de pildă.

Pe de altă parte, lucrătorii de la căile ferate reclamă că operatorul feroviar de stat nu a mai cumpărat un vagon nou de 16 ani. Iar pe liniile de cale ferată sunt mii de restricții de viteză. În aceste condiții, tot mai mulți călători aleg alte variante de transport decât cea feroviară.

Chiar noul director al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, a anulat zeci de curse săptămâna trecută, pentru că erau nerentabile, transmite compania.

Protestul este organizat de Sindicatul Național al Personalului Feroviar din Sectorul Comercial.

realitatea.net

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri