AcasăACTUALAPIA eliberează adeverinţele pentru finanţări. Ministrul Agriculturii spune că fermierii pot accesa...

APIA eliberează adeverinţele pentru finanţări. Ministrul Agriculturii spune că fermierii pot accesa soluții de creditare avantajoase

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că a început să elibereze adeverinţele pentru finanţări în campania 2022. Ministrul Agriculturii a declarat că fermierii vor putea să acceseze soluţii de creditare în condiţii avantajoase.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunţat că beneficiarii Campaniei 2022 vor putea intra în posesia adeverinţelor solicitate începând de miercuri, scrie România Tv.

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și fondurile de garantare în domeniul agricol.

Aceste convenții se adresează fermierilor care vor să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și non-bancare care au încheiat convenții cu APIA.

„Am venit în întâmpinarea nevoii de capital pe care o au fermierii români. În strânsă colaborare cu asociațiile mediului de afaceri și cu reprezentanții mediului bancar sprijinim fermierii să acceseze soluții de creditare în condiții avantajoase pentru derularea în bune condiții a activităților curente, până la încasarea subvențiilor cuvenite. Ne dorim o agricultură competitivă și performantă care nu se poate realiza fără capitalizarea fermierilor, fără acces la instrumente de finanțare dedicate dezvoltării, retehnologizării și modernizării fermelor”, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Conform convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus Cererea unică de plată pentru anul 2022 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13.

CITEȘTE ȘI: Doljul, alături de Gorj și Hunedoara în Asociația „Conurbația Jiului”. Ce AVANTAJE vor avea

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri