AcasăACTUALAproximativ 1.000 de absolvenți din județul Dolj, înscriși la Bacalaureatul din toamnă....

Aproximativ 1.000 de absolvenți din județul Dolj, înscriși la Bacalaureatul din toamnă. Când încep probele

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, va începe marți, 16 august, cu proba scrisă Ea) – Limba și literatura română la care sunt așteptați 430 candidați.

Miercuri, se va desfășura proba obligatorie a profilului (579 candidați), iar joi, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării (647 candidați).

Examenul este organizat în trei centre de examen: Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova, Liceul Thnologic ”C-tin Brâncuși” Craiova și Liceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 945 de candidați, dintre care 567din promoția curentă, respectiv 378 candidați din promoțiile anterioare.

„Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august(până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să facă persoanele care pierd cardul social sau cele care uită uită codul PIN

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru susținerea probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale s-au constituit două centre de examen:  Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova și Liceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat.

Candidații care susțin probele scrise la Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova și Liceul Thnologic ”C-tin Brâncuși” Craiova vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale la Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova.

Candidații care susțin probele scrise laLiceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale laLiceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

recunoașterea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri