AcasăACTUALAu fost anunțate cuantumul minim al burselor școlare și valoarea premiilor pentru...

Au fost anunțate cuantumul minim al burselor școlare și valoarea premiilor pentru olimpici. Cu cât au crescut

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat cuantumul minim al burselor și valoarea premiilor pentru olimpici, așa cum au fost stabilite miercuri în ședința de Guvern. Tot miercuri, a fost aprobată creșterea numărului de beneficiari din cadrul programului „Masă caldă în școli”.

În ceea ce privește bursele școlare, cuantumul minim va fi 200 de lei/lună pentru bursele sociale, 150 de lei/lună pentru bursele de studiu, 200 de lei/lună pentru bursele de merit și 500 de lei/lună pentru bursa de performanță.

Bugetul total din acest an școlar pentru bursele elevilor este de peste 1,3 miliarde lei.

Ministrul Educației a mai anunțat că premiile pentru olimpicii români cresc cu cel puțin 70%.

Astfel, recompensa pentru un medaliat cu aur absolut la o olimpiadă internațională este 20.000 de lei. Premiul se acordă și școlii, a precizat ministrul Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Chesnoiu militează pentru investiţii în infrastructura liceelor şi facultăţilor cu profil agricol

Pentru un premiu la competiție regională, elevul va primi cel mult 7.500 de lei, iar premiul 1 la Olimpiada națională va fi răsplătit cu 1.000 de lei.

De asemenea, în ședința de miercuri a Guvernului a fost aprobată ordonanța de urgență prin care crește de la 300 la 350 a numărului de școli incluse în programul Masă Caldă în școli.

„În fiecare județ, numărul este cel puțin dublu, în unele locuri se triplează. Masa face de multe ori diferenta dintre decizia părinților de a-și trimite copiii la școală și de a nu-și trimite copiii la școală”, a explicat ministrul Educației.

În proiectul legii România Educată este prevăzut ca din septembrie 2023 numărul beneficiarilor să crească până la cel puțin un milion de elevi, a precizat Sorin Cîmpeanu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri