AcasăACTUALAu fost stabilite reguli noi de vizitare a pacienților la Spitalul Județean...

Au fost stabilite reguli noi de vizitare a pacienților la Spitalul Județean Craiova. Procedură și pentru colaborarea dintre medici și aparținători

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au stabilit reguli de vizitare noi pentru aparţinătorii pacienţilor internaţi. Totodată, conducerea a implementat o procedură prin care rudele bolnavului pot afla informații de la medici.

Potrivit directorului unității spitalicești, Eugen Georgescu, accesul în instituție se face, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-14:00 sau 17:00–19:00, iar sâmbăta şi duminica, în intervalul 11:00-17:00.

Este program de vizită și pentru pacienții din secţiile ATI. Aici se poate vizita bolnavul, de luni până vineri, în perioada 11:00 – 12:00 şi 17:00 – 18:00, iar sâmbăta, duminica și în zilele libere legale, în perioada 13:00–14:00 și 17:00–18:00.

În ambele situații, spune managerul, aparţinătorii primesc halate de unică folosinţă şi măşti de protecţie.

CITEȘTE ȘI: Doctoriţa de la Oncologie, care lua şpagă la fiecare 10-15 minute. Detalii înfiorătoare

Mai mult, dacă într-un salon, în timpul intervalelor orare zilnice aprobate, se impune efectuarea anumitor manevre medicale, se întrerupe vizita. În aceste situații, intervalele orare zilnice de vizită vor fi prelungite, pentru ca toți vizitatorii să aibă acces.

„În saloanele ATI, se permite accesul cu acordul medicului, iar aparţinătorul poate rămâne lângă pacient în cazurile în care pacientul se află în ultima fază cu excepţia cazurilor în care este nevoie de manevre pentru pacienţii din salon, caz în care aparţinătorul este rugat să iasă afară”, explică managerul SCJU Craiova.

La saloanele cu cel mult patru paturi, este permis accesul pentru un vizitator/pacient/intervalul orar de vizită. Pacienții pot fi vizitați  doar pe rând.

La saloanele cu peste patru paturi este permis accesul pentru un vizitator/pacient/intervalul orar de vizită, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp. Durata vizitei este de maximum 10 minute. Se poate prelungi doar cu acordul medicului ATI.

În privința colaborării medic-aparținător, conducerea SCJU Craiova a stabilit un interval orar zilnic când familia poate telefona pentru a i se oferi date despre starea pacientului internat.

„Pacientul este cel care optează pentru o persoană căreia să i se transmită informaţii medicale. Acesteia i se va trimite, pe numărul de telefon precizat în foaia pacientului, un mesaj care anunţă internarea bolnavului pe o anumită secție şi conţine un cod de identificare. Persoana indicată de pacient poate suna, zilnic, în intervalul orar 12:00-14:00, la numărul de telefon de pe care a primit mesajul și astfel poate afla informații. Cel care sună trebuie să precizeze codul pacientului”, a conchis Georgescu.

 

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri