AcasăACTUALAutoritățile locale din Craiova, după ce locația pentru organizarea Târgului de Paște...

Autoritățile locale din Craiova, după ce locația pentru organizarea Târgului de Paște a fost schimbată: „Peisajul din Parcul Romanescu se potrivește mult mai bine”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Autoritățile locale din Craiova au luat decizia ca Târgul de Paște, ediția din acest an, să fie organizat în Parcul Nicolae Romanescu pentru că, spune Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova, peisajul din parc se potrivește mai bine cu ideea unui astfel de eveniment. 

Astfel, în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova, pentru prima dată, va fi amenajată zona Casei Bibescu, între 1 aprilie și 1 mai,  cu căsuțe pictate unicat și numeroase elemente de butaforie inedite, având ca temă „Alice în Țara Minunilor”.

„Am început deja pregătirile pentru Târgul de Paște, care va debuta în aprilie. Primele două căsuțe pentru comercianți au fost deja realizate de sculptorul Gabi Rizea și echipa sa. Am creionat pentru acest an o ediție spectaculoasă, cu multe elemente noi, cu căsuțe inedite, într-un peisaj de poveste – parcul Nicolae Romanescu. Mii de lalele, căsuțe și locuri de joacă de poveste, bărcuțe, iepurași vii și alte animale pe care copiii le pot îngriji, circuit de karting, dar și spectacole, o grădină zoo și un terariu – sunt doar câteva dintre surprizele pe care le pregătim craiovenilor și nu numai, pentru a le face cât mai frumoase Sfintele Sărbători“, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

În jurul foișorului fanfarei din Parcul Romanescu, comercianții își vor desfășura activitatea în căsuțe de lemn, unele fiind unicat, create special, pentru eveniment, de artiști și sculptori renumiți.

În privința programului, autoritățile au modificat intervalul orar în care comercianții pot ține căsuțele deschise.

Astfel, dacă în informarea privind criteriile de participare la târg, programul era 12-18 (de luni până vineri) și 12-19(sâmbătă și duminică), vineri s-a revenit asupra acestuia: program zilnic 12-20, cu posibilitatea prelungirii.

„Târgul de Paște 2023 va fi deschis zilnic, între orele 12.00 – 20.00, cu posibilitate de extindere a programului, și va oferi o varietate de produse tradiționale, de la ouă încondeiate și produse de patiserie, la produse de artizanat și suveniruri. De asemenea, sunt așteptați și producători locali cu produse bio și tradiționale, oferindu-ne, astfel, ocazia de a redescoperi gastronomia și produsele autentice ale Olteniei”, mai spun reprezentanții Primăriei Craiova.

Comercianții se pot înscrie la Târgul de Paște de la Craiova până pe 10 martie 2023, iar criteriile de participare pot fi regăsite pe site-ul Primăriei Craiova – www.primariacraiova.ro.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri