AcasăACTUALCazul fetiței din Mehedinți, revoltă în toată țara. Ce spune procurorul din...

Cazul fetiței din Mehedinți, revoltă în toată țara. Ce spune procurorul din Craiova. „Fetița plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Maria Pițurcă, acuzată de faptul că a „smuls” fetiţa în vârstă de 8 ani din locuința asistentei maternale, din județul Mehedinți, localitatea Baia de Aramă, dată spre adopţie unei familii din SUA, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri că a acționat corespunzător, că nu a bruscat fetița și că acuzațiile care i se aduc nu sunt fondate.  

„Eu nu am tras de copil. Nu se pune o astfel de problemă.  L-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna și i-am vorbit calm. Când am ajuns în Craiova chiar am cerut să i se facă o expertiză medico-legală pentru a clarifica acest lucru. Fetița plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe şi s-o dau tatălui. Nimeni nu m-a ajutat. S-a solicitat un mandat de percheziție pentru stabilirea stării psihice și fizice a minorei și pentru ridicarea de documente privind starea sa de sănătate. La domiciliu ne-am deplasat cu un psiholog și un asistent social de la DGASPC Dolj. Cu noi au fost și părinții adoptivi pentru că trebuia să o predăm”, a declarat Maria Pițurcă, procurorul de caz.

Aceasta spune că a acționat corespunzător, că a încercat să liniștească fetița și chiar a reușit acest lucru.

„Ea a fost mereu agitată pentru că mereu i s-a spus că o vor lua în străinătate și îi vor face rău. Adoptatorii sunt cetățeni români și stau în SUA. Domnul este inginer, doamna este managermedical în SUA”, a mai spus Pițurcă.

Aceasta a mai spus că familia unde a ajuns fetița a mai încercat să o ia pe aceasta din Mehedinți, de patru ori, dar nu au reușit.

Procurorul din Craiova este acuzat că a bruscat o fetiță de 8 ani pentru a o lua din familia unde a stat 7 ani și dată tatălui. Copila s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi și a fost adoptată de către o familie de români stabilită în SUA.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri